У Кропивницькому демонтують пам`ятник Пушкіну біля педуніверситету

Консультативна рада з питань очищення культурної спадщини Кіровоградської області від імперських маркерів рекомендує  розпочати процедуру демонтажу пам’ятника-погруддя  Пушкіну біля педуніверситету.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Регіональний центр наукових досліджень з історії України.

Потреба формування у нинішніх і майбутніх поколінь українців адекватного сприйняття минулого нашої держави, відновлення історичної справедливості, а також суспільний запит, активізований злочинними діями російських окупаційних військ, поставили перед Консультативною радою важливе завдання – ініціювати проведення очистки публічного простору Кіровоградщини від монументів та об’єктів топоніміки, які стосуються російської історії та культури і які, що найголовніше, мають ідеологічну мету – прославляти велич Російської імперії та Радянського Союзу.

Раніше питання демонтажу погруддя підняв на обговорення  голова обласної організації ВТ «Просвіта», кандидат філологічних наук, громадський діяч Олександр Ратушняк.

Ректор педуніверситету Євген Соболь прокоментував у соцмережах ситуацію з пам`ятником заявою про те, що невдовзі погруддя демонтують.

Нагадаємо, Кропивничанам пропонують демонтувати пам`ятник Пушкіну біля ЦДПУ

Читайте також: П’ять причин, чому Пушкін має піти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар