Обирайте церкву, яка не підтримує росію. Українські храми у Кропивницькому (АДРЕСИ)

© radiosvoboda.org

Волонтери і громадські діячі Кіровоградщини закликають людей не відвідувати на Великдень російські церкви, що діють в нашій області. Адже вони не визнають росію – країною-агресором, не визнають війни, з якою росіяни прийшли на українські землі, часто відмовляються проводити панахиди за нашими загиблими воїнами і навіть підтримують окупацію. В інших регіонах траплялися випадки, коли у російських цеквах окупанти ховали арсенали зброї для вбивства українців.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На Об’єднавчому соборі православних церков України, який пройшов у соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року, відбулася справжня подія об’єднання. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України.

6 січня 2019 року ПЦУ отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія.

“Чому для деяких осіб треба було, щоб ракети й бомби на голови полетіли чи виникла така загроза, щоб дійшло: ПЦУ, УГКЦ – то цивілізаційний вибір українців, як і українська мова. Головний маркер – служба українською мовою повністю. Московський патріархат використовує церковнослов’янську для літургії, а для проповіді – навіть українську. Вовк рядиться в овечу шкуру” – пояснює Світлана Ковтюх, професор, завідувач кафедри української мови ЦДПУ ім. В.Винниченка.

Українські храми у Кропивницькому знаходяться за адресами:

  • Храм Святого апостола Андрія Первозваного  (вул. 5-та Лінія, селище Гірниче)
  • Парафія Первоверховних апостолів Петра і Павла (вул. Євгена Маланюка, 11а)
  • Парафія Святої Трійці ( проспект Університетський, 2/5, в приміщенні Кропивницької обласної лікарні)
  • Парафія Рівноапостольної княгині Ольги (вул. Руслана Слободянюка, 205)
  • Храм Рівноапостольного князя Володимира (вул. Арсенія Тарковського, 73/5)
  • Храм Різдва Святого Івана Хрестителя УГКЦ ( вул. Генерала Жадова, 30/1)

“Освячуй великодній кошик у храмах ПЦУ та УГКЦ! Зроби правильний вибір! Не підтримуй ворога який вбиває наших дітей!” – закликає Інна Колпак, відома громадська діячка, одна з основоположників волонтерського руху Кіровоградщини (з 2014 року), голова обласного центру підтримки ветеранів АТО.

Нагадаємо, віряни святкуватимуть Великдень вдома.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар