На Кіровоградщині віряни «відвоювали» храм у московського патріархату

Кропивницька єпархія Православної Церкви України

У селі Бірки Кропивницького району віряни ПЦУ повернули собі храм Миколи Чудотворця,  яким володів московський  патріархат.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку Єпархію Православної церкви України.

 «3 квітня 2022 року, у 4-ту неділю Великого посту, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк з пастирським візитом відвідав парафію Святителя Миколая Чудотворця села Бірки Кропивницького району Кіровоградської області, де разом із духовенством та вірянами звершив Божественну літургію. … місцеві православні віряни вольовим рішенням повернули у своє володіння захоплений московським зайдою храм та змогли нарешті зібратись у ньому для молитви», – йдеться у повідомленні Кропивницької єпархії ПЦУ.

Місцева релігійна громада ще у 2019 році на парафіяльних зборах прийняла рішення вийти із підпорядкування московського патріархату (так звана Українська Православна Церква) та приєднатись до помісної автокефальної Православної Церкви України.

Місцевий служитель російської церкви не погодився із рішенням парафії, почав судитися зі своїми колишніми вірянами й відмовився залишити храм.

 “Оскільки судові баталії не дали позитивного результату представникам московського патріархату, а російсько-українська війна цьогоріч розгорілася у страхітливому масштабі, то місцеві православні віряни вольовим рішенням повернули у своє володіння захоплений московським зайдою храм та змогли нарешті зібратись у ньому для молитви”, – повідомляють  в єпархії ПЦУ.

Читайте також: Один із храмів у Кропивницькому районі перейшов до ПЦУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар