Деякі кропивницькі маршрутки дезінфікують проти поширення грипу

У Кропивницькому п’ять разів на день прибирають і дезінфікують маршрутки №1-Ц, 3, 15, 21, 27, 44 та 108. Посилено прибирають у маршрутках, аби уникнути розповсюдження серед пасажирів вірусів гострих респіраторних захворювань та грипу.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на UA: Кропивницький.

Водій Анатолій Крупельницький сказав, що прибирає в маршрутці тричі на день протягом п’ятнадцяти хвилин: миє підлогу, протирає поручні та сидіння в салоні. Після вологого прибирання одягає рукавиці і дезінфікує поверхні.

За словами начальника відділу організації безпеки дорожнього руху підприємства-перевізника Сергія Калінкіна, сто сорок маршруток миють щодня перед виїздом і після повернення на підприємство. Розчин, яким дезінфікують поверхні в салоні, безпечний для пасажирів:

”Проводиться повна обробка салонів, обробляють елементи конструкції салону автобусів. Перед виїздом на маршрут водії обробляють транспортний засіб. Ми закуповуємо цей хімічний засіб в аптеках, робимо розчин, яким обробляють автобуси на кінцевих зупинках. Він повністю безпечний для людей, вивітрюється”.

Начальниця відділу обласного управління Держпродспоживслужби Галина Сабадаш розповіла, що обробляти маршрутки можна препаратами, що дозволені міністерством охорони здоров’я. І лише після завершення робочої зміни:

”Препарати мають бути безпечними для тих, хто їх використовує, щоб не було жодних побічних ефектів після їх використання для пасажирів та водія. Також треба дивитися на вказівки щодо того, на які саме збудники діє той чи інший препарат”.

Пасажири, з якими поспілкувалась знімальна група Суспільного, про дезінфекцію не знають.

Чи прибирають та дезінфікують у всіх маршрутних таксі міста, перевірить міське управління розвитку транспорту та зв’язку. Про це сказав його начальник Віктор Житник.

Нагадаємо, у Кропивницькому комунальні тролейбуси та автобуси дезінфікують проти поширення грипу.

Читайте також: У Кропивницькому для водіїв просять обладнати туалети на кінцевих зупинках

Поширити:

Залишити коментар:

коментар