Кропивницькі тролейбуси дезінфікують проти поширення грипу

Працівники кропивницького комунального підприємства “Електротранс” щодня обробляють 28 тролейбусів і 30 автобусів дезінфікуючим розчином, щоб зменшити ризики захворіти на вірусні інфекції. Процедуру повторюють перед виходом на маршрут і на кінцевих зупинках.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Тролейбус, розрахований на 25 пасажирських місць, прибиральники миють ззовні мильним розчином і  дезінфікують всередині потягом 20 хвилин. На кінцевій зупинці салони тролейбусів обробляють водії.

За словами фельдшерки підприємства Світлани Шуліпи, дезінфікуючий спрей безпечний для пасажирів:

“Розчин убиває інфекцію грипу групи А – H1N1. Також він знищує туберкульозну паличку, патогенні віруси і віруси гепатиту А, В, С”.

За словами заступника директора “Електротрансу” Валерія Музичука, один флакон такого розчину коштує 36 гривень, його вистачає на два дні. Всього за гроші підприємства закупили десять флаконів:

“Раніше ми проводили хлорування. Воно небезпечне для людей, якщо перевищити концентрацію розчину. Нові засоби не дешеві, дорожчі, ніж хлор, але вони ефективніші. Обробляємо транспорт двічі за зміну – зранку і через чотири години. Ще раз обробляємо після мийки”.

Начальниця відділу санітарно-епідеміологічного нагляду обласної Держпродспоживслужби Галина Сабадаш розповіла, що обробляти транспорт таким розчином достатньо і раз на день:

“Працівники, які проводять це вологе прибирання, мають використовувати засоби індивідуального захисту при роботі з цим дезінфектантом, провести провітрювання транспортного засобу після використання дезінфектанта. Наголошую на тому, що дезінфекцію потрібно проводити в кінці робочої зміни”.

Детальніше дивіться в сюжеті Суспільного:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар