За два місяці кропивничани недоплатили ДП “Кіровоградтепло” майже 10 млн грн (СПИСОК КВАРТИР)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© UkrPress.info

Від своєчасної оплати рахунків за спожите тепло залежить робота котелень теплогенеруючого підприємства – йдеться у листі ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”, де адміністрація просить кропивничан терміново погасити заборгованість за тепло. Наразі борг абонентів цього підприємства складає понад 48 млн грн. Варто відзначити, станом на листопад 2017 року сума складала 38,2 млн грн.

Інформує Перша електронна з посиланням на ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”.

“Від своєчасних розрахунків споживачів залежить стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018 р. – адже тільки за такої умови підприємство матиме змогу розраховуватись  за спожитий природний газ  та отримувати  ліміти газу для забезпечення роботи котельних у штатному режимі”, – йдеться в листі.

Оплата за спожитий газ  автоматично здійснюється банківськими установами за встановленим коефіцієнтом розподілу коштів  з рахунків підприємства із  спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів  за надані послуги теплопостачання, при цьому станом на  10 січня 2018 року  заборгованість споживачів – населення складає  понад 48 млн грн. (список адрес, за якими рахується заборгованість станом на 09.01.2018 року).

“У складних умовах сьогодення, ми повинні розуміти, що  перебіг  опалювального сезону залежить тільки від дотримання платіжної дисципліни, своєчасних розрахунків  споживачів усіх категорій  та відповідальності керівників міських установ і організацій та мешканців міста”, – додають в ДП “Кіровоградтепло”.

Нагадаємо, ДП “Кіровоградтепло” опалює більшу частину квартир у Кропивницькому. Решті будинків послуги з теплопостачання надає “Теплоенергетик”.

Пам’ятайте  про відповідальність за своєчасні розрахунки за послуги з централізованого опалення!

Боржники підприємства, які заборгували велику суму та не мають можливості сплатити її одноразово, можуть  звернутись  до абонентного відділу для укладення договору  реструктуризації заборгованості та уникнути стягнення заборгованості у примусовому порядку.

Прийом громадян абонентним відділом  та фахівцями по роботі із зверненнями громадян здійснюється  з понеділка по четвер   з 8.00 до 17.00 ( у п’ятницю до 16.00) за адресою: вул. Гришина (Кутузова ) 23/16 (2 поверх). Телефони для довідок : 56-15-02, 56-15-19

Нагадаємо, 5 грудня ВАТ “Кіровоградгаз” вкотре направило на адресу ДП “Кіровоградтепло” листи з вимогою до 8 грудня погасити у повному обсязі борги за спожитий природний газ. У разі несплати газовики погрожували знову припинити газопостачання котелень.

Зазначимо, що проти керівника ВАТ “Кіровоградгаз” прокуратура порушила кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем.

Окрім того, на думку Олексанра Мосіна, взаємовідносини між постачальником газу та теплогенеруючими підприємствами носять суто господарський характер і мають вирішуватися у судах, а не шляхом відключення газу. А Ольга Довжук заявила, що погрози “Кіровоградгазу” припинити газопостачання деяким підприємствам області викликали здивування, адже ці суб’єкти господарювання взагалі не мають боргів за газ.

А 12 грудня, під приміщенням ВАТ “Кіровоградгаз” зібралися на мирну акцію близько півсотні кропивничан, аби вимагати добровільної відставки голови правління установи Олександра Гладкого. До мітингувальників вийшов заступник керівника, який сказав, що коментарів не буде. Журналісти намагалися поспілкуватися із керівником Кіровоградгазу у його кабінеті, але заступник начальника підприємства переповів відмову начальника.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович наголосив на особистій відповідальності керівників теплових підприємств міста за постачання тепла у домівки кропивничан, а також висунув вимогу щодо підвищення ефективності роботи з населенням щодо погашення боргів.

Вже 19 грудня за “газові диверсії” депутати міськради Кропивницького  звернулися до голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва з вимогою звільнити Олександра Гладкого з посади голови правління ВАТ “Кіровоградгаз”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар