Кропивницькі депутати вимагають звільнення голови Кіровоградгазу

Олександр Гладкий, голова правління ВАТ "Кіровоградгаз"

За “газові диверсії” депутати міськради Кропивницького вимагають звільнити Олександра Гладкого з посади голови правління ВАТ “Кіровоградгаз”.

Сьогодні, 19 грудня, депутатський корпус підтримав запит групи своїх колег зі зверненням до голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва щодо звільнення очільника “Кіровоградгазу”.

Цей депзапит під час сесійного засідання з трибуни оголосив депутат Олег Краснокутський.

Згідно із текстом запиту, депутати звинувачують керівника правління у самовільному прийнятті рішення про відключення газопостачання на 7 котелень теплових підприємств унаслідок чого, в період опалювального сезону, без тепла у Кропивницькому залишилися 115 житлових будинків, 3 дитсадка, 2 школи та 2 ПТУ.

На думку обранців громади, Олександр Гладкий знав про перебіг переговорів щодо реструктуризації боргів підприємств, але вирішив йти іншим шляхом.

У запиті депутати вимагають звільнення Олександра Гладкого із займаної посади, а усі спірні питання щодо заборгованостей – вирішувати у судовому порядку.

“За” цей депутатський запит проголосували 35 депутатів.


Нагадаємо, 24 листопада ВАТ “Кіровоградгаз” заявило, що з понеділка, 27 листопада, будуть відключені від газопостачання обидва теплогенеруючі підприємства Кропивницького. Того ж дня, представники міської влади на комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пообіцяли не допустити відключення теплогенеруючих підприємств, а заяву “Кіровоградгазу” назвали диверсією.

Ранком 27 листопада “Кіровоградгаз” припинив газопостачання до двох котелень на вулиці Шатила та Родимцева у Кропивницькому.

Того ж дня, відразу після засідання надзвичайної комісії Олександр Мосін відбув у відрядження до Києва в НАК “Нафтогаз України” для узгодження всіх юридичних аспектів забезпечення сталого постачання газу в опалювальний період на території Кропивницького.

Вже на ранок 28 листопада внаслідок шантажу керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» у Кропивницькому без тепла залишилися 55 будинків, 2 садочки і школа.

Поки міський голова Кропивницького Андрій Райкович поїхав перемовини з керівництвом НАК «Нафтогаз України», аби вирішити ситуацію з теплопостачанням міста, ВАТ “Кіровоградгаз” припинило постачання палива для ще декількох котелень теплогенеруючих підприємств. Усього у Кропивницькому без тепла залишились 115 житлових будинків, 3 дитсадка, 2 школи та 2 ПТУ.

Зранку цього ж дня під приміщенням ВАТ “Кіровоградгаз” зібралося близько трьох десятків містян, які прийшли поговорити з керівництвом про відновлення газопостачання у котельні. Коли громадяни підійшли до входу, виявилося, що він заблокований людьми у зелених костюмах з бронежилетами та касках. У результаті штовханини, у якій одному з активістів порвали куртку, містянам таки вдалося зайти в середину.

Згодом з’ясувалося, що люди у зелених куртках, бронежилетах і касках були з приватної охоронної фірми. У результаті штурму приміщення декільком громадським активістам порвали одяг, а у двох були розбиті до крові руки.

А коли активісти застали на місці керівника Кіровоградгазу, то спитали коли підприємство відновить постачання газу на теплогенеручі котельні? На що Олександр Гладкий не зміг дати конкретних відповідей. Після цього його намагалися витягнути з кабінету. Зав’язалася штовханина унаслідок якої пошкодили скляні двері офісної шафи. Розбите скло розлетілося підлогою.

Цього ж дня, після штурму, бійок, пікетів та успішних перемовин керівництва міста у Кабміні та в НАК “Нафтогаз України”, з 14:00 почалося відновлення газопостачання на усі відключені “Кіровоградгазом” котельні.

5 грудня ВАТ “Кіровоградгаз” знову направило на адресу ДП “Кіровоградтепло” листи з вимогою до 8 грудня погасити у повному обсязі борги за спожитий природний газ. У разі несплати газовики погрожували знову припинити газопостачання котелень.

Зазначимо, що проти керівника ВАТ “Кіровоградгаз” прокуратура порушила кримінальну справу за підозрою у зловживанні службовим становищем.

Окрім того, на думку Олексанра Мосіна, взаємовідносини між постачальником газу та теплогенеруючими підприємствами носять суто господарський характер і мають вирішуватися у судах, а не шляхом відключення газу. А Ольга Довжук заявила, що погрози “Кіровоградгазу” припинити газопостачання деяким підприємствам області викликали здивування, адже ці суб’єкти господарювання взагалі не мають боргів за газ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар