Тривожні кнопки та відеореєстратори: великогабаритні автобуси роблять безпечнішими для кропивничан

© офіційний сайт міськради Кропивницького

Майже усі комунальні автобуси МАЗ, які вже 1,5 місяці курсують містом, обладнали кнопками термінового виклику поліції. Окрім того, у планах КП “Електротранс” задля безпеки руху обладнати ці автобуси реєстраторами.

Про це Першій електронній газеті повідомив заступник директора з безпеки руху і організаційних питань КП “Електротранс” Валерій Музичук.

За його словами, за договором з поліцією охорони, триває процес встановлення “тривожних кнопок” у кабіні водія. Більшість великогабаритних автобусів вже обладнані цими кнопками.

тривожна кнопка / © офіційний сайт міськради Кропивницького

Окрім того, Валерій Музичук додав, що він ініціюватиме встановлення реєстраторів у передній та задній частинах автобуса.

“Камери працюють лише в салоні автобусів – напроти вхідних дверей у кабіні водія. У вимогах тендеру була саме така умова. А зараз у нас виникають проблеми – коли позаду автобуса близько під’їжджають транспортні засоби, їх зовсім не видно, враховуючи габарити автобуса. Водій автобуса, думаючи, що позаду нікого немає, починає маневрувати і створюється аврійна ситуація. Така історія нещодавно була з автобусом та УАЗом на вул. Короленка. Тому задля максимальної безпеки пасажирів та водіїв автобусів, ми хочемо поставити реєстратори попереду і позаду автобуса. Нам цього не вистачає”, – розповів заступник директора КП “Електротранс”.

Нагадаємо, у березні цього року “тривожні кнопки” встановили у кропивницьких тролейбусах. Завдяки цій кнопці вдалося врятувати життя літньому чоловікові, якому стало зле у салоні тролейбуса.

Минулої суботи, 9 грудня, на селищі Молодіжному невідомі закидали 116-ий автобус курячими яйцями. Від часу виходу на маршрути великогабаритних МАЗів, їх закидували яйцями на Завадівці і на Кущівці.

Окрім того, 30 листопада, у Кропивницькому, на Великій Балці, двоє нетверезих молодиків побили водія пасажирського автобуса №118. Через цей інцидент зірвалися два рейси 118-го автобусного маршруту.

А 6 грудня на вулиці Межовий Бульвар у Кропивницькому водій позашляховика стукнув автобус №104а і втік. Згодом з’ясувалося, що винуватцем аварії виявився 44-річний харків’янин.


У травні цього року кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

22 жовтня перші великогабаритні МАЗи виїхали на вулиці Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар