Під час скорботної ходи кропивничани збиратимуть підписи за перейменування Кіровоградської міськради

Сьогодні, 25 листопада, о 15:15 поблизу Кафедрального собору у Кропивницькому відбудеться збір для ходи вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років. Під час заходу планують збирати підписи до звернення з метою змусити депутатів перейменувати Кіровоградську міську раду на Кропивницьку. Підписатися можна буде до початку ходи, а також після пам’ятних церемоній на Фортечних валах.

Про це на свої сторінці у Facebook написав громадський активіст Юрій Митрофаненко, повідомляє Перша електронна.

“Нагадай депутатам Кіровоградської міської ради, що Кіров, ім’ям якого вони пишаються один із організаторів Голодомору 1932 – 1933 років”. Бажаючі підписати це зверенення не лишайтеся осторонь!!!”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, у Кропивницькому депутати вчергове провалили голосування за перейменування Кіровоградської міської ради у Кропивницьку міську раду. Депутати продовжують вперто ігнорувати Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. 21 листопада “за” декомунізацію міськради віддали свої голоси лише 14 депутатів.

Також у Кропивницькому розпочався прийом кандидатур на Анти-премію «Вата року-2017», яку третій рік поспіль вручають чиновникам, ЗМІ тощо, які робили публічні заяви або демонстрували бездіяльність, спрямовану проти української нації і держави. Кандидатів може пропонувати громадськість – із них журі потім обере “найяскравіших персон”, які заслуговують на анти-премію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар