Моцарела з Кіровоградщини – серед призерів міжнародного конкурсу в Норвегії

World Cheese Awards

На міжнародному конкурсі сироварів World Cheese Awards відзначили копчену моцарелу від виробника з Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Конкурс стартував 27-го жовтня у місті Тронхейм, Норвегія. 11 українських сироварів з Київщини, Львівщини, Івано-Франківщини і Кіровоградщини представили там свою продукцію завдяки підтримці швейцарсько-українській програми Quality FOOD Trade Program. На розгляд міжнародного журі представили 23 види сиру з України, 13 з яких отримали відзнаки й нагороди.

Копчена моцарела та її міні-варіація — моцарела-кулька від торгової марки «Lel’» з Кіровоградщини отримала “бронзу”. Торгова марка належить компанії Ardis Group (м. Київ), заснованій у 1998 році.

image

Ardis Group одна з перших в Україні почала імпортувати кращі світові бренди сиру, а згодом запустила власну лінію виробництва.

Історія Ardis Group на Кіровоградщині почалася у 2014 році. Тоді компанія викупила старий молокозавод у Благовіщенському, який попередні власники порізали на металобрухт, залишивши лише битий бетон і каміння.

4-1

Тут, на руїнах колись потужного виробництва, збудували сучасний завод “Молочна Майстерня”. А вже у 2019 році – запустили виробництво свіжих сирів під брендом Lel’.

“Сир, з яким приготування стає легким” – так охарактеризував цей продукт директор “Майстерні” Олександр Українець. Виробництво отримало сертифікат HACCP, підтвердження національного стандарту безпечності харчових продуктів.

image

На жаль, як розповів Олександр Українець, під час повномасштабного вторгнення завод майже удвічі скоротив обсяги виробництва. Підприємство працювало в умовах відсутності попиту на продукцію і скорочення джерел постачання сировини (молока), але керівництво доклало зусиль для збереження “Майстерні” і робочих місць.

Напружена робота в умовах воєнного стану дала свої результати у вигляді бронзової нагороди на престижному міжнародному конкурсі World Cheese Awards.

img-63bbd5249052d

3-1
© ТМ LEL’, “Молочна Майстерня”

Нагадаємо, козиний сир із Кіровоградщини визнали одним з кращих у світі.

Читайте такожГолованівські голубці увійшли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар