На капремонт доріг у Кропивницькому передбачено лише 10 млн. грн.

Кропивницька міськрада внесла зміни до Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху на 2021-2025 роки на вчорашньому засіданні сесії.

Про це за інформацією міськради повідомляє Перше електронна газета.

В умовах війни чинне законодавство обмежує фінансування багатьох програм розвитку житлово-комунального господарства, та й бюджетні кошти у цій ситуації спрямовуються на першочергові заходи безпеки. Утім, програмою розвитку житлово-комунального господарства передбачено фінансування основних потреб, щоб забезпечити життєдіяльність територіальної громади, зазначив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Вікторі Кухаренко.

Зокрема на капітальний ремонт доріг, вулиць і провулків у Кропивницькому передбачено 10 мільйонів гривень, ще два мільйони виділять на ремонт тротуарів.

Ще 2,5 мільйона гривень закладено на капітальний ремонт покрівель житлових будинків, але в умовах воєнного стану такі роботи можна бути виконувати тільки на аварійних дахах.

«Левова частка бюджету профільної програми буде використана на економічну підтримку стабільної роботи критичної інфраструктури міста, – наголосив Віктор Кухаренко. – Фінансова допомога КП «Теплоенергетик» складе 81,6 мільйона гривень, ще 51,5 мільйона гривень буде використано на погашення заборгованості за енергоносії за договорами реструктуризації. Очікуємо також субвенцію з державного бюджету на покриття різниці в тарифах теплогенеруючого підприємства на суму 263,1 мільйона гривень.

На облаштування останнього місця спочинку загиблих кропивницьких Героїв у програмі закладено кошти у сумі 18,6 мільйона гривень. Передбачається реконструкція двох Алей почесних воїнських поховань на Рівнянському та Далекосхідному кладовищах.

Загалом, за словами Віктора Кухаренка, Комплексною програмою на розвиток житлово-комунального господарства та безпеку дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2023 рік передбачено майже 354 мільйони гривень.

Нагадаємо, у 2021 році на капітальний та поточний ремонт доріг у Кропивницькому було передбачено майже 90 мільйонів гривень. 

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар