Держаудитслужба: Вартість капремонту шосе в Олександрії завищено на 1,3 млн. грн.

© pixabay.com

Управління Східного офісу Держаудитслужби в області провело перевірку закупівель в управлінні ЖКГ, архітектури та містобудування Олександрійської міськради за період з 01.03.2021 по 31.08.2022.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією управління.

Під час перевірки дотримання умов договору з підрядником за результатами закупівлі робіт на об’єкті «Будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь» (капітальний ремонт вулиці Кіровоградське шосе в м. Олександрія), встановлено низку порушень, що призвели до завищення вартості виконаних робіт на понад 1,3 млн грн.

Зокрема, до актів виконаних будівельних робіт за грудень 2021 року підрядником включено іншу марку та кількість устаткування зовнішнього освітлення, ніж передбачено проєктно-кошторисною документацією. Отже, вартість виконаних робіт зросла на 882,6 тис. грн.

Також до актів виконаних робіт за вересень-жовтень 2021 року підрядником включено вартість будівельних матеріалів (суміші асфальтобетонні) за цінами, що перевищують усереднені ціни на основні будівельні матеріали, вироби та конструкції у Кіровоградській області. Вказане призвело до завищення вартості виконаних робіт на 239,7 тис. грн.

Крім того, частину матеріальних витрат на емульсію бітумну, щебенево-піщану суміш, труби тощо, включених до актів виконаних робіт за вересень – грудень 2021 року, не підтверджено первинними бухгалтерськими документами підрядника. Тож вартість виконаних робіт завищено на 221,4 тис. грн.

Матеріали перевірки передано до Слідчого управління Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області.

Нагадаємо, перевірка кропивницького “Міськсвітла” додала роботи поліції.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар