Начальницю “Укрпошти” з Кіровоградщини судитимуть за привласнення 200 тисяч гривень

© ua.news

За процесуального керівництва прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно начальниці одного з відділень поштового зв’язку Добровеличківського району, яку звинувачують у зловживанні службовим становищем з метою привласнення грошей АТ «Укрпошта».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

За даними слідства, начальниця відділення «Укрпошти» приймала готівку у виді платежів за поштові послуги, оприбуткувала їх своєчасно по касовому звіті, але не направляла у головну касу. Це призводило до виникнення щоденного перевищення встановленого ліміту залишку коштів. Зловживаючи своїм службовим становищем, жінка привласнювала ці гроші.

У результаті державі завдано шкоди на загальну суму понад 200 тис. грн.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України направлено до Добровеличківського районного суду. У разі доведення вини жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, начальницю пошти у Знам’янському районі судитимуть за привласнення грошей.

Читайте також: Селища-близнюки: жителі Олександрівки не можуть отримати свої посилки через плутанину

Поширити:

Залишити коментар:

коментар