Кропивничани просять відремонтувати школу №14

© Google Maps

У Єдиній системі електронних петицій зареєстрували звернення з проханням зробити капітальний ремонт Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 у Кропивницькому. За словами авторки петиції, школа – пам’ятка архітектури місцевого значення, яка знаходиться в занедбаному стані. А плитка, яка обсипається з будівлі, загрожує здоров’ю людей.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Текст петиції подано без редакції:

“Приміщення цієї школи – пам’ятка архітектури місцевого значення. Рівно 200 років тому, у 1820 році тут було відкрито духовне училище. У 1890 р. була повністю завершена перебудова духовного училища, і будівля школи набула сучасного вигляду (за виключенням прибудов, зроблених у радянські часи). Таким чином, у 2020 р. будівлі виповнюється 130 років, а школі як власне навчальному закладу – 200 років.

Колишнє училище також відоме тим, що у ньому навчались майбутні священнослужителі, які внесли вклад у розвиток центрально-українського краєзнавства. Це Г. І. Сорокін, настоятель Покровського храму в Єлисаветграді, автор праці «Местечко Дмитровка. Опыт историко-статистического и этнографического описания», та протоієрей В. М. Нікіфоров, член Одеського товариства історії та давнини імператорського археологічного товариства. Також у 1882-1894 рр. доглядачем училища був священик В. А. Флоровський, батько відомого богослова і філософа Г. В. Флоровського.

Однак наразі школа знаходиться в дуже незадовільному стані. Невдало покладена на стінах у 70-ті рр. плитка постійно обсипається, створюючи загрозу як учням, батькам та вчителям, так і перехожим. Унаслідок відсутності капітального ремонту через дах та через тріщини вздовж межі фундаменту до школи постійно проникає волога, через що класні кімнати мають грибок та плісняву. У жахливому стані знаходиться збудований у 70-ті рр. шкільний туалет. На шкільному подвір’ї асфальт весь у вищербленнях, що створює багато незручностей.

Тож, просимо виділити кошти та провести капітальний ремонт цієї пам’ятки архітектури. Це дозволить зберегти її, а також забезпечить належні умови для учнів та педагогічного колективу.

Адже окремі заходи з поточного ремонту, які проводились до сьогодні, не забезпечують вирішення цих питань”.

Авторка петиції: Бринза Олена Леонідівна

Дата початку збору підписів: 28 квітня 2020 року.

До кінця збору підписів залишилося: 44 дні.

Станом на 29 квітня петицію підписали 166 людей із 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Читайте також: Кропивничани просять пустити тролейбуси на Велику Балку

Поширити:

Залишити коментар:

коментар