Фахівці Держпродспоживслужби проінспектували пекарні фізичної особи-підприємця. Під час перевірки встановили низку порушень у сфері безпечності харчових продуктів.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
Серед порушень:
- відсутня інформація про постачальників харчової продукції, тож неможливо встановити її походження;
- не надано підтверджуючих документів щодо державної реєстрації потужності;
- не витримується належний рівень гігієнічних вимог на виробництві, в тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення;
- готові хлібобулочні вироби зберігають на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів;
- на кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовуються в технологічних процесах, зберігається брудний посуд, залишки їжі – це свідчить про те, що харчові відходи з потужності не видаляються належним чином;
- коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходяться в коридорі на підлозі.
Водночас не витримується необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме:
- сиркова маса та макова начинка зберігаються за температури плюс 19°С, в той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С,
- маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С.
Порушення температурного режиму зберігання продукції сприяє розмноженню в ній мікроорганізмів та формуванню токсинів.
За результатами перевірки Держпродспоживслужба вирішила тимчасово припинити виробництво та/або обіг харчових продуктів фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.
Нагадаємо, з магазину у Знам’янці вилучили протерміновані продукти.
Читайте також: У Світловодську через низку порушень закрили кафе “Сніженіка”