Під час падіння гелікоптера в Афганістані загинув 45-річний мешканець Світловодська

скріншот із відео

У неділю, 2 вересня, в Афганістані розбився військовий гелікоптер Mi-8 із українцями на борту. Серед загиблих членів екіпажу був 45-річний мешканець Світловодська Олександр Кухаренко.

Про це Першій електронній газеті повідомив секретар міської ради Світловодська Юрій Сапянов.

У чоловіка залишилися батьки та старший брат, які мешкають у Кременчуці.

Олександр Кухаренко закінчив Кременчуцький льотний коледж і вже тривалий час працював у Афганістані.

Як повідомляє BBC, гелікоптер належав молдовській авіакомпанії. За даними управління цивільної авіації Молдови, на борту перебували 14 людей: троє членів екіпажу-українців та 11 пасажирів – громадян Афганістану. Загалом загинули 12 людей – двоє українців та ще 10 пасажирів – афганських громадян. Українські пілоти вже деякий час працювали в молдовській компанії і мали кілька відряджень в Афганістан до цього.

За інформацією від іншого джерела в органах безпеки Афганістану, в аварії загалом загинуло 13 осіб – вижив лише один українець.

Як розповів голова відділу якості компанії Віктор Шкьопу, українець зараз перебуває у військовому шпиталі. Незабаром його мають перевезти до іншої лікарні.

За словами заступник командира афганських сил Афганістану Назер Худа Памірі, катастрофа сталася через технічні проблеми незабаром після злету гелікоптера з військової бази біля міста Мазарі-Шариф на півночі країни. Вертоліт Mi-8, що перевозив афганських військових до провінції Фар’яб на північному заході країни, загорівся після зіткнення із землею.

Нагадаємо, у січні 2018 року під час теракту в Кабулi загинули двоє працівників авіакомпанії “УРГА”, яка базується у Кропивницькому.

Згодом обласне управління Держпраці почало спеціальне розслідування з приводу загибелі двох кропивничан у Афганістані.

Також під час теракту у Кабулі загинула стюардеса з Кропивницького Катерина Пасенчук.

24 січня тіла загиблих у Кабулі кропивничан привезли в Україну. Наступного дня у Кропивницькому оголосили Днем жалоби у зв’язку з трагічною загибеллю трьох кропивничан під час терористичного акту.

25 січня у Кропивницькому вiдбулось прощання з авіаційним техніком Валерієм Кардашем та бортпровідницею Катериною Пасенчук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар