Працівник кропивницького СІЗО за винагороду мав пронести ув’язненим цигарки та марихуану

© Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Працівник кропивницького СІЗО намагався передати ув’язненим заборонені предмети – цигарки, рослинну речовину, схожу на наркотичну, та ін. Сьогодні, 17 серпня, його викрили працівники прокуратури Кіровоградської області спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки по південному міжрегіональному управлінню внутрішньої безпеки Адміністрації ДКВС Міністерства юстиції України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Так, встановлено, що інспектор відділу режиму та охорони установи заступаючи на зміну, намагався пронести на територію СІЗО заборонені речі, які мають ознаки наркотичних речовин, а також цигарки. Заборонені речі працівник установи повинен був передати ув’язненим за відповідну грошову винагороду.

Наразі працівника установи виконання покарань затримано. Відомості про подію внесені до ЄРДР за ч.1 ст.309 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Розпочато досудове розслідування.

39300722_2198833963690518_2762967244794232832_o
© Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
39467451_2198834127023835_7623457012122124288_o
© Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Нагадаємо, минулого року під час спроби дати хабар працівнику прокуратури затримали начальника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань № 14» Сергія Пазилова, який намагався “купити сліпоту” прокуратури.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 128 тис. грн. Але згодом Апеляційний суд Кіровоградської області учетверо зменшив розмір застави.

Вже у травні 2018 року прокуратура направила у суд справу відносно керівника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань №14».

Також зазначимо, щоу 2017 році прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами ДУ «Кропивницька установа виконання покарання № 14». Зокрема, одиноку матір малолітньої дитини неодноразово залучали до робіт у нічний час, до надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Крім того, прокуратура Кіровоградщиниі регулярно проводить перевірки дотримання норм ЗУ «Про попереднє ув’язнення» в діяльності ДУ «Кропивницька УВП №14». За результатами однієї з них виявлено ряд порушень. Зокрема, в установі не реалізуються державні гарантії щодо охорони здоров’я ув’язнених. Матеріально-побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни. Ряд приміщень потребують негайного ремонту.

Незадовго до того у Кропивницькій установі виконання покарань № 14 прокуратура також виявила численні порушення. Зокрема, недотримання норм жилої площі, неповна ізоляція осіб, непостійний нагляд та неналежне медичне забезпечення.

А на початку 2017 року співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрито на хабарництві одного з оперативних працівників Кропивницької виправної колонії. Правоохоронці встановили, що старший лейтенант вимагав від знайомої засудженого оргтехніку для установи на суму п’ять тисяч гривень за переведення чоловіка до іншої колонії з пом’якшеним режимом утримання.

Читайте також:

В’язні з ключами від камер, ножі та шприци: які порушення керівник колонії намагався “відкупити” за 10 тис. грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар