У Кропивницькому судитимуть керівника кропивницької колонії, який намагався “купити” прокурора

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Керівник УВП №14 Сергій Пазилов / судове засідання 20.10.2017

Прокуратура направила у суд справу відносно керівника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань №14», який пропонував прокурору хабар. Начебто так він намагався відкупитися, аби прокурор “не помічав” порушення у колонії.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Слідством встановлено, що високопосадовець, замість того, щоб усунути суттєві порушення в діяльності установи, на які неодноразово вказувала прокуратура, за кошти у сумі 2400 грн та інші матеріальні цінності намагався домовитися аби прокурор їх «не помічав», а також не ініціював питання про притягнення його, як керівника, до відповідальності за документами прокурорського реагування.

Обвинувальний акт відносно посадовця за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 2 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу України скеровано до суду до розгляду по суті. За скоєне обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Нагадаємо, у Кропивницькому під час спроби дати хабар працівнику прокуратури затримали начальника ДУ «Кропивницька установа виконання покарань № 14», який намагався “купити сліпоту” прокуратури. За даними прокуратури, посадовець неодноразово намагався домовитися, щоб держструктура “не помічала” порушень у роботі колонії. СБУ називає суму 10 000 грн, які керівник УВП збирав з осіб, які знаходяться в установі виконання покарань.

Учора, 19 жовтня, представники прокуратури зібрали на брифінг журналістів, щоб розповісти які саме порушення намагався “відкупити” начальник Кропивницької УВП, пропонуючи хабар прокурору. За словами прокуратури, там ув’язнені вільно розгулюють приміщеннями, мають ключі від камер, зберігають у камерах молотки, ломи та ножі, таблетки, шприци та алкоголь. Окрім того, в колонії, де утримується понад 600 в’язнів, з необхідних 5 рубежів охорони працює лише один, системи відеонагляду та сигналізації дають постійні збої, а двері у більшості камер не змінювалися з 1908 року.

Також зазначимо, що близько тижня тому прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами ДУ «Кропивницька установа виконання покарання № 14». Зокрема, одиноку матір малолітньої дитини неодноразово залучали до робіт у нічний час, до надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

Крім того, прокуратура Кіровоградщиниі регулярно проводить перевірки дотримання норм ЗУ «Про попереднє ув’язнення» в діяльності ДУ «Кропивницька УВП №14». За результатами однієї з них виявлено ряд порушень. Зокрема, в установі не реалізуються державні гарантії щодо охорони здоров’я ув’язнених. Матеріально-побутові умови не відповідають правилам санітарії та гігієни. Ряд приміщень потребують негайного ремонту.

Незадовго до того у Кропивницькій установі виконання покарань № 14 прокуратура також виявила численні порушення. Зокрема, недотримання норм жилої площі, неповна ізоляція осіб, непостійний нагляд та неналежне медичне забезпечення.

На початку року співробітниками Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрито на хабарництві одного з оперативних працівників Кропивницької виправної колонії. Правоохоронці встановили, що старший лейтенант вимагав від знайомої засудженого оргтехніку для установи на суму п’ять тисяч гривень за переведення чоловіка до іншої колонії з пом’якшеним режимом утримання.

В’язні з ключами від камер, ножі та шприци: які порушення керівник колонії намагався “відкупити” за 10 тис. грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому судитимуть керівника кропивницької колонії, який намагався “купити” прокурора

  1. КЛЯТІ ОБОРОТНІ В ПОГОНАХ- СПАСУ ВІД НИХ НЕМА !!!

Коментарі заборонені.