Після спроби припинити незаконну торгівлю на Шкільному працівниці міськради довелося викликати швидку

© kr-rada.gov.ua

Учора, 16 серпня, після спілкування працівниці управління торгівлі міськради, яка входила у склад муніципального патруля, із представником фірми, яка незаконно розмітила торговий об’єкт на комунальній землі, жінці довелося викликати швидку. Порушник відмовився прибирати незаконний намет, підвищував голос на посадовицю і звинуватив її у корупційних діях.

Події відбувалися на мікрорайоні Шкільний біля будинку №19 на пров. Фортечному, повідомляє прес-служба міської ради.

Відповідно до звернення Державної фіскальної служби міста Кропивницького муніципальний патруль у складі представників поліції, міської дружини та управління по сприянню розвитку торгівлі виїхав у рейд.

А до фіскальної служби, у свою чергу, поскаржилися громадяни і просили про перевірку законності встановлення тимчасової споруди на Шкільному.

На місці, вказаному у скарзі, було виявлено палатку, з якої продавали овочі та фрукти безпосередньо біля будинку № 19, що по провулку Фортечному. Виявилося, що даний об’єкт має право проводити діяльність лише на ділянці, що належить ТОВ «Омега», яке подало заяву до управління торгівлі на отримання облікової картки в жовтні 2017 року.

Проте на початку 2018 року підприємство на зазначеній ділянці встановило тимчасову споруду, а тимчасовий торгівельний об’єкт (палатку) перенесло на прибудинкову територію, яка є комунальною власністю міста.

В ході розмови представник підприємства відмовився переміщувати об’єкт з прибудинкової території, натомість звинуватив працівницю управління в корупційних діях і наказав реалізатору не звертати уваги на зауваження. Після інциденту у жінки піднявся тиск, вона змушена була звернутися за медичною допомогою.

“У даному випадку працівник управління торгівлі виконувала свої посадові обов`язки. Обурює те, що вона виявилася незахищеною перед підприємцем, який не дотримується закону і вважає, що має право безпідставно і привселюдно ображати інших”, – прокоментував ситуацію начальник управління по сприянню розвитку торгівлі Сергій Горбовський. – “Даний об’єкт має право проводити торгівельну діяльність лише на земельній ділянці підприємства. Облікова картка не дає права встановлювати об’єкти, де завгодно”.

Зазначимо, що згідно із Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вищезгадане ТОВ «Омега» належить підприємцю Олександру Бродському.


Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року, неподалік від цього місця, за адресою вул. Велика Пермська 11/2, біля зупинки громадського транспорту підприємець В’ячеслав Волошаненко почав будувати незаконну стоянку, бо у аптеки, власники якої орендують у нього приміщення, немає прибутків. Взяти дозволи на розміщення цього об’єкту в міськраді та погодження від поліції Волошаненко забув. Окрім того, майбутня парковка, за планами ініціатора будівництва, має зайняти частину тротуару.

P61023-121709

Після резонансних матеріалів у мас-медіа та обурень місцевих мешканців 27 вересня 2017 року незаконну парковку знесли ⇐ВІДЕО.

Читайте також: Два каналізаційні колодязі заасфальтувала підрядна фірма, яка ремонтувала дорогу на Великій Пермській 
Поширити:

Залишити коментар:

коментар