Заступник голови ОДА зустрівся із пікетувальниками

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віктор Рєзнік зустрівся із представниками мітингувальників з приводу питання євроінтеграції.

Зустріч відбулась за участі заступника голови обласної організації ВО «Батьківщина» Олени Армаш, голови міської організації ВО «Свобода» Сергія Запорожана, голови громадської організації «Асоціація політичних наук» Дмитра Сінченка і активіста громадської організації «Опора» Зої Лебідь.

Позиція влади, яку озвучив Віктор Рєзнік чітка і послідовна.

«Однозначний вибір України – це Європа. Але в основі прийняття будь-яких рішень стоять національні інтереси», – зазначив він.

При цьому, за словами Віктора Резніка, варто розуміти, що для того, аби стати повноцінним членом європейської сім’ї, необхідно досягнути європейських стандартів, створити усі необхідні передумови для цього.

«За 3,5 роки підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з 21 однієї вимоги ми виконали практично 19. Із нещодавніх 11 – 9», – сказав він.

Віктор Рєзнік відзначив, що у процесі підготовки до підписання Угоди з економічної точки зору, адже це в першу чергу економічний документ, аналізувалися усі можливі ризики для України.

«Глава держави наголошує – на шляху євроінтеграції для України головним є захист національних інтересів. Спілкуючись вчора із журналістами Віктор Янукович підкреслив, що питання підписання чи не підписання будь-якої угоди повинно бути обґрунтоване», – зазначив Віктор Рєзнік.

Врешті, що стосується безпосередніх ризиків, які визначають економісти, згадав заступник голови – керівник апарату ОДА і про можливе знецінення гривні, і про скорочення робочих місць.

«Невже хтось хоче, щоб на цій площі з’явилися тисячі голодних людей?!», – наголосив Віктор Рєзнік.

Не оминув увагою посадовець і непосильні для України вимоги МВФ щодо підвищення ціни на газ для населення. А також про квотування цін на зерно, і це при тому що Україна має рекордні врожаї зернових, а відтак зацікавлена у збільшенні об’ємів їхнього продажу.

Усі ці фактори й повпливали на рішення Уряду про призупинення підготовки до підписання Угоди.

У контексті порушеної теми кіровоградські мітингувальники мали єдине прохання до регіональної влади – не перешкоджати громаді реалізувати своє право на мирні зібрання.

За матеріалами КОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар