Соціолог: Угода про Асоціацію з Євросоюзом несе реальні загрози українській економіці

Керівник Центрально-української соціологічної лабораторії, кандидат соціологічних наук, доцент КДПУ ім. В.Винниченка Едуард Клюєнко прокоментував призупинення підготовки до підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським союзом.

«Я сьогодні мав розмову, досить дискусійну, зі своїми студентами, більшість з яких невдоволена ситуацією, що склалася у євроінтеграційному курсі нашої держави. А все тому, що громадськість, в тому числі і студенти, недостатньо поінформовані з цього приводу.

Вчорашнє інтерв’ю Президента – всі зацікавлені бачили і знають його позицію – розставило чимало крапок над «і». Я ж хочу звернути увагу на коментарі й висновки незалежних європейських і північноамериканських експертів, рейтингових фінансових агенцій, які вказують на поки що недостатню готовність української економіки до Асоціації. Власне, про це в розмові з журналістами докладно і говорив Віктор Янукович. А також є реальні загрози стабільності української економіки з огляду на різке загострення фінансових і торговельних відношень з Росією. Що в результаті могло б призвести до дефолту, як відзначає Bloomberg. Я погоджуюсь із думкою швейцарських експертів про передчасність підписання Угоди.

Щодо громадськості, то завдання владних структур зараз – широкий діалог із суспільством, довести позицію держави, роз’яснити усі ці моменти, і тим самим зняти напругу довкола проблеми. Влада, як і суспільство, розуміє, що курс в Європу невідворотній, але українська економіка і український ринок мають бути готові до цього, а не виглядати такими беззахисними, як зараз», — зазначив Едуард Клюєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар