Кіровоградці готують збірку «Теплих історій» для київського видавництва

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Київське видавництво «Брайт стар паблішинг» започаткувало серію «Теплих історій», у рамках якого Україна побачила вже 5 збірок. Авторкою двох книг стала мандрівниця Надійка Гербіш, три книги – об’єднали творчість авторів з усієї України. Зараз видавництво оголосило грант на публікацію шостої збірки, яка продовжить «Теплу» серію. Кіровоградці готують для участі у конкурсі збірку «Теплі історії університетського життя».

Як повідомила Першій електронній упорядник збірки, викладач КДПУ ім. В. Винниченка Ірина Ткаченко, частина історій для книги уже зібрана. «Студенти, викладачі почали збирати архівні оповідання про університетське життя. Деякі навіть почали писати історії саме для того, щоб додати у книгу частинку своєї творчості», – розповіла Ірина Ткаченко.

Скільки історій буде у книзі упорядники стверджувати не беруться, адже це буде залежати від обсягу кожного оповідання. Одне знають точно: книга буде відповідати «стандартам» серії за обсягом, дизайном та настроєм.

До кіровоградської збірки «Теплих історій» увійдуть оповідання тільки студентів та викладачів факультету філології та журналістики, адже видання буде позиціонуватись як кафедральний проект.

До речі, у попередніх книгах публікувались історії і кіровоградців. Студентки КДПУ Ольга Ткаченко та Вікторія Гапоненко мають власні авторські примірники за кілька оповідань у «ТІ про дива, коханих та рідних» та «ТІ про кохання».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар