Вірус Petya може “прогулятися” по відновлених комп’ютерах на біс

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Прес-служба Держспецзв’язку попереджає: власники мереж, які зазнали ураження вірусом Petya Ransomware, навіть відновивши свої комп’ютери, можуть стати потенційним об’єктом повторної  кібератаки.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-службу Держспецзв’язку.

Команда CERT-UA розробила нові рекомендації для зменшення ризиків повторного ураження та мінімізації (уникнення) наслідків,  пов’язаних з кібератакою.

Прес-служба Держспецзв’язку радить якнайшвидше скористатись опублікованими рекомендаціями та закликає взяти участь в інтерактивному опитуванні команди CERT-UA щодо аналізу наслідків атаки Petya Ransomware.

Нагадаємо, 27 червня хакери атакували вірусом під назвою Petya.A низку великих підприємств та установ України. З ладу виведені комп'ютери банків, Київенерго, Укртелекому, Нової Пошти та інших. За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар