Нагадаємо, у столиці четверо людей отруїлися рибою, один чоловік помер. У всіх постраждалих медики діагностували ботулізм. У Броварах 50-річний місцевий житель отруївся рибою із супермаркету, яку до торгової мережі привезли зі Світловодська.
Світловодську рибу, яка ймовірно стала причиною спалаху ботулізму в Україні, виробник знімає з реалізації, а її виробництво уже призупинено до з’ясування обставин. Наразі фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки продукції для лабораторного дослідження і проводять перевірку документації.
Сьогодні, 2 червня, Держпродспоживслужба повідомила про ще один випадок підозри на ботулізм після вживання світловодської риби. Хворий придбав ймовірного “винуватця” його хвороби у столичному гіпермаркеті “АШАН”. Киянина госпіталізували до реанімаційного відділення Олександрівської клінічної лікарні м. Києва
Пам’ятка для населення щодо профілактики ботулізму: Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.