Життя без бар’єрів: у Кропивницькому презентували інклюзивну фотовиставку

Сьогодні, 2 червня, у кропивницькому Музеї Мистецтв відбулася презентація інклюзивного фотопроекту “Право жити без бар’єрів.”. Подібна виставка вперше проходить у Кропивницькому і до неї долучилося понад 50 діток. Організатори ставлять за мету показати, що всі діти рівні не залежно від їхніх фізичних можливостей.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Голова ГО матерів дітей-інвалідів “Серце матері” Людмила Шукрута розповіла, що головні перепони для дітей створює влада і недобросовісні дорослі.

“Цей проект створений на протидію дискримінації, якої зазнають наші діти. Цими світлинами ми хочемо показати, що всі діти повинні мати рівні можливості не залежно від їхніх хвороб. І звичайно достукатися до влади, яка і має створити рівні умови у навчанні, медицині та спілкуванні”, – говорить Людмила Шукрута.

Фото для першої інклюзивної виставки у Кропивницькому зробила Леся Присяжна, яка фотографувала діток у 7 різних локаціях міста: музеях, кафе, бібліотеках, розважальних закладах.

Виставка у кропивницькому Музеї Мистецтв діятиме ще 2 тижні, а потім переміститься в Олександрію і Компаніївку. В планах організаторів залучити до проекту якомога більше міст Кіровоградщини, а вже восени продемонструвати фото у школах Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар