Ще 12 кропивницьких маршруток буде видно на EasyWay

Після підписання нових договорів з перевезення пасажирів на 12 міських автобусних маршрутах, GPS-сигнали цих маршруток викладуть для публічного користування у системі EasyWay. Це станеться у червні, або липні цього року.

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління транспорту міськради Кропивницького Олександр Вергун.

“У червні ми укладемо договори з переможцями конкурсу і відразу почнемо працювати над тим, щоб GPS-сигнали цих маршруток з’явилися у публічному доступі. За новими умовами конкурсу, ми маємо на це право. Скоріше за все це буде система EasyWay. Ця платформа уже всім відома, загальнодоступна, і там вже відображається сигнал маршрутки 1-Ц”, – розповів начальник транспортного управління.

За словами Олександра Вергуна, маршрутки №3, 4, 5, 8, 11, 14, 18, 21, 108, 111, 126, та 134 з’являться у програмі EasyWay у червні, або у липні.

Це стало можливими завдяки додатковій умові конкурсу, який відбувався 15 травня. Відповідний пункт буде доданий і у майбутні договори з перевізниками.

Згідно з нововведеннями, усі автобуси перевізника мають бути обладнані засобами GPS-моніторингу і безперебійно працювати. Окрім того, перевізники повинні надати управлінню транспорту міськради немайнові права на GPS-дані про роботу своїх автобусів. Відповідно, маючи права на сигнали GPS-трекерів у маршрутках, управління транспорту має право ними розпоряджатися.

Станом на сьогодні, у Системі пошуку маршрутів громадського транспорту EasyWay доступні сигнали комунальних автобусів та тролейбусів. А наприкінці квітня перший приватний перевізник надав публічний доступ до онлайн-руху своїх маршруток – в EasyWay з’явився сигнал маршрутки №1-Ц.

Нагадаємо, у Кропивницькому визначилися перевізники, які найближчі 5 років перевозитимуть пасажирів на 12 міських автобусних маршрутах. Майже усі перевізники, які виграли конкурс, уже обслуговували виграні ними маршрути. Новий для себе маршрут виграло лише ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс” – ця фірма обслуговує нині лише 130-й маршрут, до якого додався ще і 18-й.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар