За неофіційними даними під час теракту у Кабулі загинув кропивничанин, – замдиректора “УРГА”

Під час атаки терористів з угруповання “Талібан” на афганський готель “Intercontinental” ймовірно загинули двоє працівників кропивницької авіакомпанії МААК “УРГА”.

Про це Першій електронній газеті повідомив перший заступник директора МААК “УРГА” Валерій Болотнов.

За його словами, загибель співробітників авіакомпанії підтверджена на 99%, але офіційно говорити про це поки не можна, адже немає документального підтвердження:

“Попередньо, загинули два наші співробітники – командир екіпажу (уродженець Луганська) і бортінженер із Кропивницького. Говорити на 100% поки рано, адже у нас немає свідоцтв про смерть. Ми чекаємо офіційних документів”, – розповів Валерій Болотнов.

Він додав, що одного зі співробітників бачили мертвим у номері, а тіла іншого не бачили.

“Ми в принципі знаємо, що є загиблі, але труп командира ніхто не бачив. Його або вивезли в морг, або, сподіваємося, що він ще виявиться живим”, – повідомив перший заступник директора МААК “УРГА”.

За словами Валерія Болотнова, сьогодні представник компанії із консулом мають їхати на опізнання. Лише після цього про загибель працівників кропивницької авіакомпанії можна буде говорити офіційно.

Згодом з’явилося офіційне підтвердження загибелі двох працівників кропивницької авіакомпанії під час теракту у Кабулі. У Афганістані загинули Дикій Олександр Дмитрович та Кардаш Валерій Миколайович.

Крім того, стало відомо про загибель ще однієї кропивничанки – стюардеси Катерини Пасенчук, яка проживала у Борисполі.


Як повідомляє “Громадське”, 20 січня увечері у столиці Афганістану Кабулі група озброєних бойовиків ісламістського руху “Талібан” напала на готель Intercontinental на заході міста. У готелі лунали вибухи та постріли, а потім — сталася пожежа. За останніми офіційними даними, внаслідок атаки загинуло щонайменше 18 людей, 14 з яких — іноземці.

Сили безпеки поблизу готеля у Кабулі / © JAWAD JALALI/ EPA

У готелі Intercontinental, який є одним з двох найкращих у місті, відбулася IT-конференція. Понад 100 фахівців взяли у ній участь та на момент нападу перебували в будівлі.

Бойовики відкрили стрілянину близько о 21:00 за місцевим часом (18:30 за Києвом). Спочатку вони стріляли по охоронцях готелю, що намагалися їм перешкодити.

Сили безпеки поблизу готеля у Кабулі / © JAWAD JALALI/ EPA

Цей напад стався лише за кілька днів після того, як посольство Сполучених Штатів у Кабулі попередило громадян про небезпеку перебування у готелях цього міста. Тоді США заявило, що радикальні екстремістські угруповання можуть планувати атаки не тільки на готелі, але й на ринки, громадські зібрання, державні об’єкти тощо.

Нападники проникли до готелю під виглядом гостей і відкрили стрілянину. До готелю терміново прибули правоохоронці, рятувальники та медики. Близько 150 людей змогли самостійно вибігти з будівлі, тоді як інших евакуювали сили безпеки. Ситуація ускладнилася, коли в готелі сталася пожежа, що охопила одразу кілька поверхів. Деякі з постояльців вистрибували з вікон.

Відповідальність за теракт взяло на себе радикальне ісламістське угруповання “Талібан”. Однак Міністерство внутрішніх справ Афганістану заявило, що атакували готель саме члени місцевої мережі угруповання “Хаккані”, що пов’язана з талібами та вже була відома своїми атаками у Кабулі.

BBC повідомляє, що ціллю терористів були передусім іноземці.

Місцеве медіа TOLO наголошує, що нападники відкрили вогонь по людях, які щойно завершили вечеряти.

За останніми повідомленнями МЗС, у Кабулі загинуло 7 українців. Про це у коментарі “112 Україна” повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк.

Загиблі були працівниками афганської авіакомпанії Kam Air.

У коментарі Першій електронній газеті директор МААК “УРГА” Валерія Болотнов повідомив, що у кропивницької компанії був договір з Kam Air, яка виступала приймаючою фірмою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар