В одному з приміщень колишнього пологового будинку №2 відкрили гемодіалізне відділення

Сьогодні, 14 вересня, у приміщенні колишнього відділення консервативної гінекології пологового будинку ім. Святої Анни відкрили нове гемодіалізне відділення, де будуть проходити детоксикацію, зокрема, з хронічною нирковою недостатністю. Відділення запрацює вже з наступного тижня. 

Інформує Перша електронна.

В урочистому відкритті гемодіалізного відділення кропивницької лікарні взяли участь працівники медзакладу, керівництво міста та області.

Очільник міста Андрій Райкович, голова ОДА Сергій Кузьменко та голова облради Олександр Чорноіваненко, наголошують, що відкриття такого сучасного гемодіалізного відділення є знаковою подією для міста. Адже багато тяжко хворих людей отримали шанс на якісне медичне обслуговування, а значить -шанс на життя.

Під час урочистостей грамотами облдержадміністрації нагородили керівницю міського медичного управління Оксану Макарук та начальника управління капітального будівництва Віктора Ксеніча.

“Приємно подивитися у що втілилася наша співпраця з міською владою. Ми і надалі будемо надавати технічну та сервісну допомогу, щоб це відділення працювало у найкращих європейських стандартах. Це буде зразкове медичне відділення”, – відзначив представник діалізного медичного центру «Фрезеніус» Дмитро Михайловський.

Після урочистої частини чиновники перерізали стрічку і запросили всіх оглянути нове відділення.

Як зазначила керівниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук, відділення запрацює вже з наступного тижня.

У Кропивницькому 126 хворих на хронічну ниркову недостатність потребують лікування гемодіалізом, з них 64 проходять лікування в Кіровоградській обласній лікарні, а 62 хворих перебувають на черзі на проходження детоксикації.

Тому з метою забезпечення хворих у наданні лікування методом гемодіалізу та поліпшення стандартів життя хворих з хронічною нирковою недостатністю міська влада у 2016 році започаткувала процес створення сучасного гемодіалізного відділення. 14 липня 2016 року виконком міської ради ухвалив рішення про створення відділення амбулаторного гемодіалізу у складі новоствореної юридичної особи – комунального закладу «Міська лікарня № 2 ім. Святої Анни м. Кропивницького» за адресою: м. Кропивницький, вул. Ганни Дмитрян, 1.

16 листопада 2016 року було підписано Меморандум щодо реалізації Проекту по оснащенню діалізного відділення в місті Кропивницькому між міською радою та ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна», згідно з яким інвестори подарували гемодіалізному відділенню 11 апаратів для гемодіалізу, обладнання для фільтрування та очищення води для діалізу, крісла для забору донорської крові на суму 11 млн 291,3 тис. грн.

Даний Меморандум передбачає також монтаж, гарантійне та післягарантійне сервісне обслуговування обладнання, навчання персоналу, методологічну підтримку тощо.

Уже 30 січня 2017 року було укладено трьохсторонній договір на виконання ремонтно-будівельних робіт з благодійною організацією ТОВ «Ренарт» та підрядною організацією ТОВ «Буд-альянс груп» на проведення капітального ремонту лікувального корпусу під відділення гемодіалізу.

За рахунок коштів благодійника проведено ремонтно-будівельні роботи приміщення із заміною всіх інженерних комунікацій та встановленням автономного дизельного генератора на загальну суму 5 млн 287,4 тис. грн.

Крім того, за рахунок коштів міського бюджету проведені роботи по благоустрою прилеглої території біля гемодіалізного відділення. Загальна вартість робіт склала – 450 тис. грн.

Відділення розраховане на 10 діалізних місць, при відпрацюванні 2-х змін (повна потужність апаратів 3 зміни). Штатна чисельність відділення становить 20 штатних одиниць, з них 5 лікарів.

Персонал попередньо пройшов навчання з надання замісної терапії на ниркову недостатність в діалізному медичному центрі «Фрезеніус» у м. Черкаси.

Нагадаємо, це четвертий медзаклад, який у Кропивницькому відкрили до Дня міста.

 11 вересня після капремонту відбулося відкриття приміщення амбулаторії загальної практики-сімейної медицини № 4 КЗ “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кропивницький”.  На ремонт медзакладу витратили 953 000 грн, а закупка обладнання обійшлася у 91 930 грн. Окрім того, головний лікар повідомив, що в медзакладі не вистачає медичних працівників.
 12 вересня, у Кропивницькому відбулося офіційне відкриття міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня. Під час урочистостей закладу подарували сертифікат на дитячий рентген апарат вартістю понад мільйон гривень.
 А учора, 13 вересня, у Кропивницькому офіційно відкрили інсультне відділення міської лікарні швидкої медичної допомоги. Створення відділення гострої судинної неврологічної патології вартувало міському бюджету майже 8 млн грн. Розраховане воно на 50 ліжок з палатою інтенсивної терапії на 5 ліжок. Як зазначила начальниця управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук, вже з 19 вересня відділення почне проводити госпіталізацію пацієнтів.

  Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар