Для гемодіалізного центру Кропивницького німецький інвестор надасть обладнання вартістю понад 9 млн грн

Сьогодні, 16 листопада, міський голова Кропивницького Андрій Райкович підписав меморандум з представництвом відомої німецької компанії “Fresenius Medical Care” щодо реалізації проекту створення гемодіалізного центру у Кропивницькому.

“У нас сьогодні знакова подія. Ми протягом року працювали над важливою темою створення надзвичайно потрібного нашому місту гемодіалізного відділення. Ми багато працювали, багато вели консультацій, і ось, сьогодні, завдяки професіоналізму наших спеціалістів та порозумінню з громадою міста і депутатами, маємо можливість підписати меморандум з фірмою “Фрезеніус” і розпочати реконструкцію приміщення під гемодіалізне відділення”, – наголосив Андрій Райкович під час зустрічі з представниками німецької фірми.

DSC_0222

DSC_0205

Міський голова зазначив, що він зробить усе необхідне, аби у найкоротший термін у Кропивницькому почалися роботи по створенню гемодіалізного відділення.

За словами очільниці медичного управління міськради Оксани Макарук, відкрити сучасний гемодіалізний центр у Кропивницькому планують у гінекологічному корпусі пологового будинку №2 ім. Святої Анни, незалежно від того, відбудеться сумнозвісна оптимізація цього медзакладу, чи ні.

“Я сподіваюсь, що питання про оптимізацію пологового будинку №2, шляхом об’єднання з першим пологовим, депутати все ж таки розглянуть на сесії. Але, у будь-якому випадку, навіть у разі необ’єднання, ми вивільнимо той корпус і реконструюємо його у гемодіалізне відділення. У разі ж прийняття рішення про об’єднання двох пологових, там буде створено відділення гемодіалізу в структурі міської лікарні №2, яка там планується відкритись”, – розповіла Оксана Макарук.

DSC_0213

Як запевнила очільниця медичного управління, у місті давно розглядалося питання створення гемодіалізного центру, але міській владі не вистачало політичної волі і розуміння того, що це життєво необхідне питання.

На знаковості підписання меморандуму з німецьким інвестором наголосив і головний позаштатний терапевт та нефролог департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Гатич.

“У Кіровоградській області на сьогоднішній день існує лише одне гемодіалізне відділення, тоді як на Черкащині та Закарпатті їх понад 5 у кожній області. У нас велика кілкість людей хворих на цукровий діабет, хворих з ураженнями нирок гіпертонічною хворобою, і вони з часом підходять до такого стану, коли подальше продовження життя можливе лише за допомогою хронічного гемодіалізу. Якщо його не проводити, то через 5-7 тижнів людина помирає. Завдяки створенню гемодіалізного центру ми можемо продовжити життя хворих на 10-15 років”, – розповів Анатолій Гатич.

DSC_0219

Головний позаштатний терапевт та нефролог департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації наголосив, що область останні 15 років чекала на відкриття гемодіалізних відділень. За його словами, на цьому робота не закінчиться, і найближчим часом слід чекати відкриття подібних відділень в лікарнях області.

Директор дочірнього підприємства компанії “Fresenius Medical Care” в Україні “Fresenius Medical Care Ukraine LLC” Вoлoдимиp Пoдвopний розповів, що інвестиції для майбутнього гемодіалізного відділення у Кропивницькому будуть надані у вигляді технологічного обладнання на безкоштовній основі. Німецька компанія надасть сучасне медичне обладнання на суму понад 9 млн грн. Крім того, компанія “Fresenius Medical Care” буде навчати всі категорії працівників майбутнього гемодіалізного відділення. За словами директора “Fresenius Medical Care Ukraine LLC”, у Кропивницький буде надано обладнання, на якому буде можливість провести весь цикл лікування хворих.

DSC_0230

Саме ж обладнання прибуде у Кропивницький як тільки буде завершено роботи по реконструкції та ремонту гемодіалізного відділення.

Як розповіла начальник медичного управління міськради Оксана Макарук, майбутнє гемодіалізне відділення буде мати 8 діалізних місць, чого наразі достатньо, аби надавати допомогу хворим, які стоять на черзі.

“На сьогоднішній день у місті 60 хворих на хронічну хворобу нирок перебувають у черзі, і 68 вже лікуються в обласній лікарні”, – розповіла Макарук.

Очільниця медичного управління повідомила, що за розрахунками, для утримання майбутнього гемодіалізного відділення потрібно близько 15 млн. Кошти на витратні матеріали та утримання міська влада планує залучати з державної цільової програми.

Довідка: 

Компанія Fresenius Medical Care (Фрезеніус Медикал Кер) є світовим лідером у лікуванні методом гемодіалізу хворих на хронічну хворобу нирок. Фрезеніус Медикал Кер володіє більше ніж 3192клініками у всьому світі, в яких отримують лікування 257 916 пацієнтів з хронічною хворобою нирок (ХХН). У Європі під управлінням Компанії знаходяться більше 400 клінік, де обслуговується 32600 пацієнтів. 

DSC_0209

DSC_0202 DSC_0210 DSC_0216 DSC_0221 DSC_0226 DSC_0227 DSC_0236

Поширити:

Залишити коментар:

коментар