Кропивницький камерний оркестр “Концертіно” відсвяткував 45-річчя

Днями відбувся ювілейний концерт камерного оркестру “Концертіно” Кіровоградської обласної філармонії, присвячений 45-річчю колективу.

Приклад створення першого в Україні Київського камерного оркестру надихнув музиканта Юрія Хілобокова на створення камерного оркестру в тодішньому Кіровограді. Колектив став першим в Україні нестоличним камерним філармонійним оркестром. Колектив багато років співпрацював з В. Силенко, заслуженими артистами України – В. Паюхіною, В. Стратьєвим, народною артисткою України – Р. Валькевич, всесвітньовідомими музикантами з різних країн світу. Очільники камерного оркестру змінювались із часом, і в 2006 році колектив очолила дочка засновника оркестру Ю. П. Хілобокова, випускниця Одеської консерваторії ім А. Нежданової Наталя Хілобокова. З тих пір оркестр став дипломантом ряду фестивалів, бере активну участь у Вечорах духовної музики, мистецьких проектах, благодійних концертах.

“Сьогодні на нашій сцені ми зустрічаємось з найстаршим колективом нашої філармонії – камерним оркестром “Концертіно”, – оголошує ведуча.

Сцена заповнюється учасниками оркесту в вишуканих костюмах, що підкреслюють блискучий вигляд та налаштування артистів. Лунає життєрадісна композиція В. А. Моцарта “Маленька нічна серенада”, яка пробуджує й ніби оживляє глядачів.

Урочисто грамотою обласної ради нагороджується Наталя Хілабокова – художній керівник “Концертіно”, грамотою департаменту культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації нагороджується Інесса Улюшева – директор творчого колективу та Олена Смотренко – артист соліст-інструменталіст  оркестру. Також грамотами та подяками Кіровоградської обласної філармонії нагороджуються учасники камерного оркестру “Концертіно” та артист-вокаліст філармонії Олександр Безай.

По заверщенню церемонії нагородження глядацьку залу охоплюють різноманітні мелодії: флейта від Романа Ієвського в супроводі оркестрової музики, фортепіано в тандемі зі скрипкою – надалі інтригують глядачів. Насолодитись музикою “Концертіно”, узяти участь у концерті, та привітати колектив з річницею приїхали музикант, лауреат міжнародних фестивалів Сергій Григоренко,  артист Київського камерного ансамблю Національної філармонії України Андрій Рахманін.

Не оминає ювілей “Концертіно” й відомий італійський композитор, піаніст і музикознавець Антоніо Віларді, композиції якого лунають для присутніх у виконанні камерного оркестру.

Яскраві виступи “Концертіно” не дають глядачеві занудьгувати, адже окрім класичних і спокійних композицій, оркестр представляє енергійні та бадьорі мелодії А. Шнітке, Л. Андерсона, Й. Штрауса.

Несподіваним стає поява на сцені Олександра Безая – співака, лауреата всеукраїнських і міжнародних конкурсів, який протягом 2-х років співпрацює з “Концертіно”. Харизматичний співак дарує присутнім зали чудове виконання оперет Й. Штрауса та І. Кальмана.

Завершальною нотою стає виконання “на біс” комозиції А. Моцарта та оранжерея з надарованих глядачами квітів для “Концертіно”.

“Дійсно чудовий концерт із різноплановою програмою. Радує, що було представлено багато стилів та творів композиторів різних епох. Неперевершені солісти. І я дуже рада, що поруч із ними, на сцені, було багато студентів нашого музичного училища. Наталя Юрівна Хілобокова – великий ентузіаст і сьогодні вона разом з оркестром показали велику творчу роботу та підкорили серця багатьох присутніх у залі”, – говорить директор музичного коледжу Лариса Голіусова.

          

Лада Тітова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Кропивницький камерний оркестр “Концертіно” відсвяткував 45-річчя

  1. директор музичного училища – Лариса Голіусова

Коментарі заборонені.