На Кіровоградщині зміниться постачальник електроенергії

© pixabay.com

Із 1 січня 2019 року на Кіровоградщині змінюється постачальник електричної енергії. Із переліку послуг, які надає ПрАТ «Кіровоградобленерго», буде виключено постачання електричної енергії. Компанія надаватиме лише послугу з її розподілу. А постачання електричної енергії населенню з 1 січня 2019 року здійснюватиме ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби «Кіровоградобленерго».

Зміна енергопостачальної компанії на території Кіровоградської області відбудеться на виконання Закону України «Про ринок електричної енергії».

Задля уникнення непорозумінь у розрахунках та відключення від послуги електропостачання, ПрАТ «Кіровоградобленерго» рекомендує споживачам в терміновому порядку розрахуватись з боргами за використану електричну енергію.

Повідомляється, що відповідно до «Правил роздрібного ринку електричної енергії», затверджених постановою НКРЕКП 14 березня 2018 року № 312, термін, у який здійснюється відключення абонента у разі несплати ним заборгованості за спожиту електроенергію, скоротився до 10 днів. Відновлення електропостачання здійснюється лише після повної оплати споживачем заборгованості і компенсації витрат на повторне підключення та відключення абонента-боржника (в окремих випадках може статися так, що вартість цих робіт перевищуватиме сам борг).

З метою проведення остаточних розрахунків за спожиту електричну енергію, ПрАТ «Кіровоградобленерго» настійливо рекомендує споживачам зафіксувати показники своїх лічильників станом на 1 січня 2019 року та передати їх енергокомпанії протягом 5 днів. У разі відсутності показників протягом зазначеного часу, визначення обсягу та вартості спожитої електричної енергії буде здійснюватися розрахунковим шляхом.

У «Кіровоградобленерго» наголошують, що вчасно надані показники приладу обліку є украй важливими для максимально коректного нарахування оплати за спожиту електроенергію!

Показники лічильника можна передавати: зателефонувавши до кол-центру 0800-501-148 (цілодобово та безкоштовно) чи району електричних мереж за місцем проживання (телефон РЕМ вказано у рахунку на оплату), скористатися особовим кабінетом на сайті компанії www.kiroe.com.ua або надіслати електронною поштою call-center@kiroe.com.ua, kanc@kiroe.com.ua, вказавши адресу, прізвище, ім’я та особовий рахунок.

Керівник ТОВ “Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія” Олег Валентий під час апаратної наради у облдержадміністрації повідомив, що споживачам уже розпочали розсилати заяви про приєднання до розподільчих мереж.

Посадовець повідомив, що такі бланки заяв надіслано усім споживачам. Вони мають підписати їх і надіслати до “Кіровоградобленерго”. Рамо з цим, Олег Валентий повідомив, що сам факт сплати споживачем за електроенергію вже є фактом приєднання до публічного договору.

Посадовець звернувся до усіх споживачів області і наголосив, що у зв’язку з організаційними змінами, підвищення цін за спожиту електроенергію не передбачено і ніяких зайвих рахунків їм не направлятимуть. Підписання заяв не спричинить додаткових витрат для людей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар