На переговори з “Нафтогазом” у Київ поїхав заступник міського голови Кропивницького

© Радіо Свобода

Сьогодні, 27 листопада, ВАТ «Кіровоградгаз» відключив 4 котельні у Кропивницькому від газопостачання. Внаслідок цього у холодний період часу без тепла залишилися близько 50-ти житлових будинів, дитячий садочок і приміщення ПТУ №9. Заступник міського голови Олександр Мосін поїхав у Київ для переговорів із НАК «Нафтогаз України» щодо постачання газу у Кропивницькому.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

У міській раді на своє позачергове засідання знову зібралася міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

Комісія вирішила створити при міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міський антикризовий енергетичний штаб, до роботи якого залучати членів міської комісії та посадових осіб територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що здійснюють свою діяльність на території міста в сфері енергетики, життєзабезпечення та фінансово – економічної політики.

Організація та координація роботи міського антикризового енергетичного штабу покладена на Головне управління житлово–комунального господарства міської ради міста Кропивницький.

Керівник ДП “Кіровоградтепло” ТОВ ЦНТІ УНГА та КП “Теплоенергетик” не рідше 1 разу в 3 години, а у разі необхідності негайно, інформуватимуть міський антикризовий енергетичний штаб про виробничо технічний стан зупинених теплогенеруючих котелень.

Міська комісія також поставила ВАТ «Кіровоградгаз» вимогу відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. N 720-р «Деякі питання опалювального сезону 2017/18 року». невідкладно в період світлового дня відновити газопостачання до котелень ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» розташованих по вулицях Шатіла, Родімцева, Робоча, Хабарівська та котельні КП «Теплоенергетик» селища Нове.

Одночасно, виконавчі органи міської ради Кропивницького, ЖЕО, ОСББ, ОЖБК та інші балансоутримувачі багатоповерхових будинків здійснюватимуть моніторинг дотримання температурного режиму та в разі необхідності приймати відповідні рішення, щодо недопущення розгерметизації внутрішньо будинкових систем опалення, про що інформуватимуть міський антикризовий енергетичний штаб.

Комісія доручила також юридичному управлінню міської ради Кропивницького опрацювати можливість вирішення спірних питань щодо відновлення газопостачання між теплогеннеруючими підприємствами міста Кропивницького та ВАТ «Кіровоградгаз» в судовому порядку.

Протокол рішення передано до управління Служби безпеки в Кіровоградській області та до Кропивницької місцевої прокуратури.

Відразу після засідання надзвичайної комісії Олександр Мосін відбув у відрядження до Києва в НАК «Нафтогаз України» для узгодження всіх юридичних аспектів забезпечення сталого постачання газу в опалювальний період на території Кропивницького.


24 листопада ВАТ “Кіровоградгаз” заявив, що з понеділка, 27 листопада, будуть відключені від газопостачання обидва теплогенеруючі підприємства Кропивницького. Того ж дня, представники міської влади на комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пообіцяли не допустити відключення теплогенеруючих підприємств, а заяву “Кіровоградгазу” назвали диверсією. Однак, Кіровоградгаз все таки припинив газопостачання до котелень і залишив без тепла понад 40 будинків.


Нагадаємо, не дивлячись на те, що міська комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила розпочати опалювальний сезон 22 жовтня, у цей день тепло в домівках кропивничан не з’явилося. Через величезні борги кропивницьких теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України” ВАТ “Кіровоградгаз” відмовився подавати паливо на підприємства.

25 жовтня міська влада заявила, що у Кропивницькому були запущені в роботу усі котельні, крім найбільшої – Південно-Західної. Опалювати почали 534 житлових будинки із 797, що мають централізовану систему опалення.

Разом з тим, адміністрація ВАТ “Кіровоградгаз” звинувачує теплогенеруюче підприємство ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” у несанкціонованому відборі природного газу з розподільних мереж і констатує, що за ці об’єми блакитного палива підприємство заплатить за подвійним тарифом.

У відповідь на звинувачення “Кіровоградгазу”, “Кіровоградтепло” відповідає, що “старі” борги накопичуються не з провини підприємства, зокрема, внаслідок несвоєчасної компенсації різниці в тарифах та багатомільйонної заборгованості населення й бюджетних організацій за централізоване опалення.

Станом на 6 листопада 2017 року заборгованість споживачів ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” складає понад майже 158,5 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар