Біля обласної лікарні встановили “балакучі” світлофори та обладнали переходи пандусами

світлофор на проспекті Університетському

У Кропивницькому оновили світлофори на перетині просп. Університетського та вул. Юрія Коваленка. Відтепер вони показують відлік часу кожної фази роботи, а для пішоходів з вадами зору світлофори обладнали звуковим супроводом. А найголовніше – з 15 до 26 секунд збільшили час повороту ліворуч з просп. Університетського на вул. Юрія Коваленка.

Про це Першій електронній газеті розповів директор кропивницької філії ДП УМВС України “Інформ-ресурси” в Кіровоградській області Олександр Шумейко.

За його словами стрілка для повороту ліворуч тепер світитиметься 26 секунд.

“На фото я зафіксував показник світлофора на 22-ій секунді. А загалом, для повороту ліворуч – на вул. Юрія Коваленка – тепер виділяється 26 секунд. Зелена магістраль вмикається, проходить певний час, і за 26 секунд до закінчення фази вмикається стрілка ліворуч”, – розповів посадовець.

За його словами, окрім виділення додаткового часу для проїзду ліворуч, перехрестя облаштували пандусами, а світлофори для пішоходів – звуковими ефектами.

“На повороті з просп. Університетського на вул. Юрія Коваленка вночі та під час негоди дуже погано видно бордюр. Тому там ми облаштували знак “Об’їзд перешкоди” і табличку з червоними смугами. Також ми облаштували на переходах пандуси для людей з інвалідністю. А для людей з вадами зору зробили звукове супроводження сигналів світлофора”, – повідомив Олександр Шумейко.

Нагадаємо, 21 листопада почалася реконструкція світлофору на перехресті просп. Університетського та вул. Юрія Коваленка.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар