Для хворих із підозрою на коронавірус підготували 70 місць для ізоляції на Кіровоградщині

Протягом 11-12 березня в області проходить обстеження закладів охорони здоров’я щодо готовності приміщень для тимчасової ізоляції осіб, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук зазначив, що на Кіровоградщині підготовлено 12 госпітальних баз для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого коронавірусом 2019-nCoV. З них дві госпітальні бази знаходяться у Кропивницькому – Центральна міська та Кіровоградська обласна лікарні. Також госпітальні бази розташовані в містах Олександрії, Бобринці, Долинській, Знам’янці, Новомиргороді, Новоукраїнці, у селищах Добровеличківці, Олександрівці, Петровому та в Новоархангельському районі.

5

Всього з розрахунку одна особа на одну палату наявні 70 місць для ізоляції хворих. До того ж у випадку поширення захворювання приймати пацієнтів зможуть інфекційні, реанімаційні та інші відділення лікувальних закладів. Також за необхідності лікувальні заклади зможуть розширити те перепрофілювати.

6

Під час обстежень госпітальних баз фахівці Держпродспоживслужби звертають увагу на устаткування приміщень, їх водопостачання, каналізування та вентиляцію (окрему), умови дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, можливість циклічного заповнення палат та ізоляції від інших відділень.

Перевіряється наявність засобів індивідуального захисту для персоналу, дезінфікуючих засобів, окремого приймального відділення з умовами для проведення санітарної обробки хворого. Також у госпітальних базах має бути забезпечена належна обстановка для організації харчування, утилізації медичних та інших відходів, прання білизни тощо.

Читайте також: На Кіровоградщині до 3 квітня призупинили освітній процес

7

8

9

Поширити:

Залишити коментар:

коментар