Столичних посадовців підозрюють у вимаганні хабаря за призначення керівника держпідприємства на Кіровоградщині

Співробітники СБУ викрили злочинну діяльність групи, до складу якої входили посадовці керівної ланки Міністерства юстиції, Державної кримінально-виконавчої служби України та двох столичних підприємств. Учасники групи вимагали 75 тисяч доларів США за призначення фермера з Кіровоградщини на посаду директора одного із державних сільськогосподарських підприємств в селищі Устинівка.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що голова комісії з ліквідації Державної пенітенціарної служби України – посадовець управління забезпечення діяльності керівництва Мінюсту спільно з колишнім куратором «земельних питань» ДКВС України тіньового офісу та директорами двох підприємств Києва, які виконували роль посередника та виконавця, організували злочинну схему по вимаганню неправомірної вигоди за лобіювання кадрових питань в сільськогосподарській сфері.

2 (1)

Учасники групи вимагали хабар в сумі 75 тисяч доларів США за призначення фермера з Кіровоградщини на посаду директора одного із державних сільськогосподарських підприємств в селищі Устинівка Кіровоградської області. А підписання угоди про передачу в оренду належних цьому підприємству земельних ділянок прощею понад три тисячі гектарів зловмисники оцінили в 1 млн. доларів.

Правоохоронці затримали трьох учасників групи в одному із Київських офісних центів одразу після отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 20 тисяч американських доларів. Організатора ж злочинної схеми затримали у власному кабінеті адмінбудівлі ДПСУ Міністерства юстиції України.

Наразі в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, київського вандала за паплюження меморіалу жертвам Голокосту судитимуть у Голованівську.

Читайте також: СБУ попередила розкрадання пів мільйона гривень у Знам’янському депо

3

Поширити:

Залишити коментар:

коментар