Встановлено причетність ще двох осіб до діяльності угрупування «Білі леви»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Емблема "Білі леви"

Слідчим відділом прокуратури області встановлено причетність ще двох осіб до діяльності злочинної групи «Білі леви», їм повідомлено про підозру за ч.3 ст.189 (вимагання, поєднане з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Прокуратура наполягатиме на домашньому арешті.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

На сьогодні, запобіжні заходи  вже обрано восьми членам угрупування. Так,  за клопотанням слідчого відділу прокуратури області чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді триманні під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави, ще одному – домашній арешт.

Відносно неповнолітніх учасників «Білих левів» – двоє з них передані під нагляд батьків, одній особі обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, клопотання слідчого відносно останнього неповнолітнього підозрюваного перебуває на розгляді суду.

19-річному Максиму Зимі, якого вважають ватажком організації “White lions”, призначили 2 місяці під вартою.

Нагадаємо, 27 лютого, у прокуратурі області повідомили, що здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”.

Слідчі прокуратури та СБУ затримали 9 осіб і доправили їх до ІТТ. Серед них є 4 неповнолітніх, до яких у ізолятор досі не пускали батьків. Побратими затриманих стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

27 лютого ввечері 9 членам організації “White lions”, яких підозрююють у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів, оголосили про підозру. Загалом, слідством було встановлено 14 потерпілих від дій угруповання, а також є 34 відеозаписи, які доводять їх провину.

Цого ж вечора, 27 лютого, близько півсотні осіб перекрили рух біля обласної прокуратури по вул. Верхній Пермській. Родичі та друзі затриманих членів організації “White lions” вимагали, щоб до них вийшли слідчі прокуратури і пояснили конкретні причини затримання хлопців та дівчат. Батьки також вимагали зустрічі зі своїми дітьми, оскільки з часу їх поміщення у ІТТ, вони з ними не бачились.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Встановлено причетність ще двох осіб до діяльності угрупування «Білі леви»

  1. С “Белыми Львами” теперь будет то, что когда-то было и с “Черной Кошкой”! И это будет правильно!!!

Коментарі заборонені.