Суд обрав запобіжний захід вісьмом із дев’яти затриманих “Білих левів”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
затримання членів організації “White lions” / © прес-центру СБ України

Восьмеро учасників групи полювали на педофілів і, за версією слідства, перетворили боротьбу зі збоченнями на заробляння коштів. Двох неповнолітніх дівчат та хлопця віддали під нагляд батьків. Чотирьох повнолітніх взяли під варту на два місяці без права внесення застави, ще одному присудили домашній арешт. Без обрання запобіжного заходу із суду вийшов лише один затриманий – 17-річний Всеволод Суворов.

Чотирьох дорослих фігурантів справи суд взяв під варту на 60 діб, двох неповнолітніх передали батькам під нагляд, а ще одного батьки відмовились забирати. 19-річному Максиму Зимі, якого вважають ватажком організації “White lions”, призначили 2 місяці під вартою.

Деталі дивіться в сюжеті ТСН.

Нагадаємо, 27 лютого, у прокуратурі області повідомили, що здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”.

Слідчі прокуратури та СБУ затримали 9 осіб і доправили їх до ІТТ. Серед них є 4 неповнолітніх, до яких у ізолятор досі не пускали батьків. Побратими затриманих стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

27 лютого ввечері 9 членам організації “White lions”, яких підозрююють у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів, оголосили про підозру. Загалом, слідством було встановлено 14 потерпілих від дій угруповання, а також є 34 відеозаписи, які доводять їх провину.

Цого ж вечора, 27 лютого, близько півсотні осіб перекрили рух біля обласної прокуратури по вул. Верхній Пермській. Родичі та друзі затриманих членів організації “White lions” вимагали, щоб до них вийшли слідчі прокуратури і пояснили конкретні причини затримання хлопців та дівчат. Батьки також вимагали зустрічі зі своїми дітьми, оскільки з часу їх поміщення у ІТТ, вони з ними не бачились.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар