Серед “White lions” ймовірно були працівники поліції та неповнолітні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Емблема "Білі леви"

Учора, 26 лютого, на Фортечних валах у Кропивницькому затримали злочинну групу осіб, які називали себе борцями з потенційними педофілами та діяли під емблемою так званої організації “White lions”. Були затримані так звані “ватажки”. Ймовірно, серед них були і працівники поліції. 

Про це повідомляє Центральноукраїнський антикорупційний офіс із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Як ловили “Білих левів”: під стінами ізолятора у Кропивницькому зібралися батьки затриманих

У прес-службі прокуратури Кіровоградської області Першій електронній підтвердили цю інформацію і зазначили, що під час боротьби із педофілією “Білі леви” самі ж втягували неповнолітніх у свою незаконну діяльність:

“Прокуратурою області здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”. Вони позиціонують себе як борці зі злочинами проти неповнолітніх, а саме з педофілією. Але при цьому, втягуючи в свою діяльність неповнолітніх осіб, здійснювали розбійні напади та грабежі на мешканців області та міста Кропивницький. На сьогоднішній день прокуратурою разом зі Службою безпеки проведено ряд обшуків, які санкціоновані судом. Наразі проводиться розслідування, аби встановити все коло осіб причетних до скоєння цих злочинів”, – розповіла прес-секретар Оксана Звенигородська.

У прокуратурі поки що не називають ні точну кількість затриманих, ні кількість злочинів. Центральноукраїнський антикорупційний офіс пише, що правоохоронці встановили групу осіб, які діяли у складі 12-15 чоловік, в тому числі неповнолітні. Затримано – близько 10 людей.

“Злочинна схема заключалася в тому, що через соціальні мережі учасники цієї групи від імені осіб жіночої статі заводили знайомства і переписку із заможними чоловіками міста Кропивницький. Заманювали жертву на особисту зустріч в безлюдні місця, де наносили ушкодження, вчиняли грабежі, розбої та пограбування. Також відомо, що особи знімали це на відео і в подальшому через шантаж вимагали кошти за те, щоб дане відео не розмішували в соціальних мережах.

Під час слідчих дій проведено 15 обшуків, вилучено символіку угрупування, носії інформації, гроші, ножі, біти і т.д.

Центральноукраїнський антикорупційний офіс повідомляє, що за вказаними фактами відкрито кримінальне провадження передбачене відповідно до ч.3 ст.189 КК України.

У прес-службі прокуратури додали, що сьогодні затриманим буде оголошено підозру:

“Про відповідальність ще зарано говорити, тому що провадження зараз на стадії оголошення про підозру. Сьогодні мають повідомити про підозру. Потім визначаться із конкретною кваліфікацією (бо зараз попередня кваліфікація), конкретними претензіями, пред’явленими до кожного із учасників, кількістю учасників”, – додала Оксана Звенигородська.

Про те, хто такі “Білі леви”, читайте на Першій електронній:

У Кропивницькому загін “White Lions” полює на потенційних педофілів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар