“Баба Єлька” і театр корифеїв танцюватимуть, щоб зібрати гроші на авто для воїнів

17 червня о 18:30 на театральній площі “Баба Єлька” спільно з театром ім. Марка Кропивницького влаштують вечір традиційних танців, під час якого збиратимуть кошти на придбання автівки для 121 бригади протитанкового взводу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Фейсбук-сторінки “Танці з Бабою Єлькою“.

Учасники мистецького заходу зможуть вивчити танці, записані в етнографічних експедиціях проєкту “Баба Єлька”.

“Це танці, що колись танцювали наші пращури. Вони передали нам ці прості, але надзвичайно красиві рухи. Тож в час , коли ми боремося не тільки за свою землю, а й за свою ідентичність, ми не маємо права втрачати нашу танцювальну культуру” – пояснюють організатори.

Головною метою заходу є збір на автомобіль для 121 бригади протитанкового взводу, який ініціювала БО “БФ Мачок”. Загалом необхідно зібрати 200 тис. грн.

Нагадаємо, Школу традиційних танців команда “Баби Єльки” започаткувала у липні 2021 року. Тоді у Кропивницькому біля приміщення Етнолабораторії вперше влаштували майстер-клас із вивчення народних танців, записаних командою під час експедицій Кіровоградщиною.

Для створення особливої автентичної атмосфери до у якості музичного супроводу запросили сільських музик – бубніста у третьому поколінні Григорія Нечипоренка (1950 р.н., нині покійного) і художнього керівника аматорського фольклорного ансамблю «Перевесло» Анатолія Форманчука (1956 р.н.).

Читайте також: Промо-відео про шляхетну моду українців презентували у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар