Фірми екссиловика розіграли тендер “Кіровоградобленерго” на підключення до його ж електростанції у Світловодському районі

© Vlad Fomin

ПрАТ “Кіровоградобленерго” на початку червня успішно завершило закупівлю робіт із реконструкції власних електромереж для приєднання до сонячної електричної станції “Павлівська”. Учасниками торгів були дві компанії з майже ідентичними назвами. У них один власник, який також володіє і “Павлівською”.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Слідство.Інфо“.

Станція “Павлівська” знаходиться у Світловодському районі області. Вона нова: у експлуатацію її було здано у грудні 2019-го, запланований корисний відпуск електроенергії — на рівні 24,89 млн кВт·год на рік.

За підряд очікуваною вартістю 3,46 мільйонів гривень змагалось дві фірми — зареєстроване в Києві ТОВ “Енергобуд-СПМ” та “Енергобуд-СПМ+” із пропискою в Кропивницькому. Останнє оголосило про готовність виконати замовлення за 3,44 мільйони гривень, перше ж виставило цінник у 3,12 млн грн — і перемогло.

Попри різні адреси офіційної реєстрації фірм, окрім надзвичайно схожих назв їх об’єднує спільний контактний номер телефону, вказаний у держреєстрі — +38(067)40-33-677, а також власник — Сергій Іванович Кузнєцов.

Пакети документів, які фірми-учасниці подали на торги, були майже ідентичними, а більшість довідок, зокрема «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики» — скопійовані дослівно.

Окрім згаданих компаній, Сергій Кузнєцов із бізнес-партнеркою Аллою Кузнєцовою є власниками, щонайменше, шести українських сонячних електростанцій. Це станції «Молодіжне», «Сонячна», «Спортивна», «Альвеор-Енерджі», «Долинська» та, власне, «Павлівська», якої й стосувався згаданий тендер. Будували ці об’єкти також фірми Кузнєцових.

Також Сергія Кузнєцова вказано серед власників іще десятка фірм у Кропивницькому, Києві та Миколаєві. Зокрема, це ТОВ «СПМ-Інвест», ТОВ «С.Енерджі-Миколаїв», ТОВ «Кіровоградський завод порцеляни» та ТОВ «Вертон технолоджі». Також підприємець є співзасновником та керівником Громадської організації «Спілка співробітників Служби безпеки України звільнених у запас».

Нагадаємо, дилери черкаського автозаводу “розіграли” поставку шкільних автобусів для Кіровоградської ОДА.

Читайте також: За півроку ОДА витратила на квіти для урочистостей майже 100 тисяч гривень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар