Штовханина та розірваний одяг: чим завершилося намагання АТОвців “зрізати” кіоск на клумбі

Як уже повідомляла Перша електронна газета, сьогодні зранку, 12 липня, між ветеранами АТО та невідомими людьми стався конфлікт через кіоск “Ятрань”, який зводять прямо на клумбі. Представники м’ясокомбінату у компанії чоловіків спортивної статури намагалися завадити АТОвцям спиляти конструкцію майбутнього магазину. Сталося кілька сутичок, які припинилися лише з приїздом поліції.

Як розповів демобілізований учасник бойових дій на сході України, представник ГО “Бойове братерство” Олег Кокуленко, активісти хочуть, щоб цей кіоск було демонтовано, адже його встановлюють на клумбі, на землі, яку загарбали у людей.

“Я запитую сам у себе, хто із людей в цьому місті має право будувати на клумбі МАФ? Це місце перетвориться на “Полосу”, як біля Критого ринку? А давайте усе вільне місце забудуємо МАФами?..

Це клумба, яка належить людям. Тут повинні рости квіти. Вони зробили тут зараз смітник і побудують МАФ. Нашу країну перетворюють у бізнес для когось, а з людьми ніхто не рахується. У мене тоді виникає питання – навіщо ми воєюмо на зовнішніх кордонах? Для того, щоб у нас в тилу отаке робили з країною?! Де місце людям в цій країні?!”, – обурився учасник АТО. – “Чому ми повернулися сюди? Нам пропонують зараз виділити кошти на психологічну реабілітацію… Та ми з війни повертаємося здоровішими, ніж туди йшли! А тут нас калічать! Якимись документами, паперами, які набуті з корупційною складовою. Ми повинні заплющити очі і не звертати на це уваги? Я два дні тому поклав кулемет, а мені пропонують стати тут із прапорцем?..

Ми радіємо, коли чуємо по телевізору, що в “сірій” зоні наші відбили якихось 100 м землі. А це не “сіра” зона – це наша земля, це тил. Хлопці на передовій забезпечують спокій у тилу. Ми хочемо звільнити клаптик нашої землі, яку загарбали. А люди нехай дивляться, хто нам не дає її вивільнити. А якщо ми щось робимо не так, нехай люди нас засудять”.

Протистояння біля цього кіоску тривало декілька годин. У підсумку поліція, яка прибула на місце події, завадила АТОвцям продовжити демонтаж конструкції. Начальник управління патрульної поліції Кропивницького Антон Цюцюра, який теж прибув на місце події, пояснив, що поліція повинна припинити усі роботи, щоб забезпечити роботу слідчо-оперативної групи.

“Наші повноваження полягають у забезпеченні громадського порядку. Я – заручник закону. Мені багато чого не подобається, як людині. Але я заручник закону і маю діяти згідно закону. Наразі тут працює слідчий. Він уповноважений встановлювати правомірність чи неправомірність. І до моменту, поки це буде встановлено, це чиєсь майно. І мені не важливо, чиє. Нищити майно протизаконно”, – звернувся очільник патрульної поліції міста до АТОвців.

Як розповів Першій електронній газеті Олег Кокуленко, забудовник клумби не пристав на пропозицію АТОвців “заморозити” будівництво на час докладного вивчення законності отриманих дозволів. Активісти, у свою чергу, не збираються складати руки…

Нагадаємо, цей кіоск біля магазину “Мелодія” почали зводити 13 червня. Робітники встановили каркас споруди прямо на клумбі, попередньо зрубали там кущ бузку і знесли конструкцію з афішами.

Як виявилося, документи на право встановлення тимчасової споруди площею 30 м² біля магазину “Мелодія” на вул. Велика Перспективна у квітні цього року отримало ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань”. Таку інформацію редакції Першої електронної газети надали в управлінні архітектури.

Кінцевим бенефіціаром, тобто власником ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань” є міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Про це йдеться у його майновій декларації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар