У Кропивницькому АТОвці намагалися знести встановлений на клумбі кіоск

Сьогодні, 12 липня, демобілізовані учасники АТО та мешканці мікрорайону 5/5 у Кропивницькому намагалися демонтувати конструкцію майбутнього кіоску “Ятрань”, який місяць тому встановили на клумбі біля магазину “Мелодія”. Активістам чинили опір невідомі чоловіки спортивної статури, тому між ними відбулося декілька сутичок. Проте містянам вдалося підпиляти дві залізні опори конструкції.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Близько 10:00 біля кіоску почали збиратися місцеві мешканці. Активісти привезли із собою генератори та “болгарку”, якою планували спиляти каркас кіоску.

Працівники, які монтували кіоск, загородили вхід до нього вантажівкою з логотипом “Ятрань”, а невідомі особи спортивної статури намагалися завадити АТОвцям демонтувати конструкцію.

Між активістами та оборонцями кіоску зав’язалася перепалка, яка у певні моменти переростала у сутички. Учаснику бойових дій Олегу Кокуленко невідомі розірвали футболку.

Згодом на місце події прибули 4 поліцейські машини. Також приїхав керівник патрульної поліції міста Антон Цюцюра. Він повідомив, що правоохоронці відреагували на виклик і їхньою задачею є забезпечення порядку. До прибуття слідчих міськвідділу поліції патрульні попросили АТОвців припинити демонтаж споруди.

Нагадаємо, 13 червня, пів на 5 ранку у центрі Кропивницького, біля магазину “Мелодія” почали зводити черговий кіоск. Робітники встановили каркас споруди прямо на клумбі, попередньо зрубали там кущ бузку і знесли конструкцію з афішами.

Як виявилося, документи на право встановлення тимчасової споруди площею 30 м² біля магазину “Мелодія” на вул. Велика Перспективна у квітні цього року отримало ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань”. Таку інформацію редакції Першої електронної газети надали в управлінні архітектури.

Кінцевим бенефіціаром, тобто власником ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань” є міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Про це йдеться у його майновій декларації.

Screenshot_10

Поширити:

Залишити коментар:

коментар