Суд закрив справу проти кропивничанина, який спалив проросійський банер

скріншот з відео

Сьогодні, 13 лютого, у Кіровському райсуді Кропивницького відбулося засідання у справі активіста, який на площі Героїв Майдану публічно спалив проросійський банер із надписом “Єлисаветград”.  Суддя Євген Завгородній заслухав свідчення активіста та його адвоката і вирішив закрити справу через відсутність складу злочину.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Кропивничанину Дмитру Завражному інкримінували Статтю 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Дрібне хуліганство). Проте чоловік із цим не погодився, а зазначив, що таким чином висловлював свою громадянську позицію і діяв у інтересах України.

“У мене не було жодних хуліганських мотивів. Я діяв як свідомий громадянин своєї держави. Місто Єлисаветград стосується Російської імперії, правонаступницею якої є Росія. А оскільки Верховна Рада визнала Росію агресором, то банер є сепаратистським”, – наголосив активіст.

На початку судового засідання адвокат Юрій Кричин звернувся з клопотанням, аби долучити до розгляду справи заяви Дмитра до СБУ і міського голови, а також відео інциденту. За його словами, на відео чітко видно, що у момент зняття і підпалу банеру поруч не було ніяких обурених громадян, тому нічиї права та свободи його підзахисний не порушував. Більше того, на площі до активіста підходили поліцейські, які засвідчили, що акція мирна і не мала протиправного наміру.

Ознайомившись із усіма матеріалами, суддя Євген Завгородній виніс рішення закрити справу у зв’язку з відсутністю складу злочину. Рішення суду можна буде оскаржити в апеляційному суді протягом 10 днів.

Зазначимо, що на підтримку Дмитра Завражного у суді вдруге зібралося два десятки містян.

Історики: Єлисаветград названо на честь російської цариці, а не святої

Володимир Панченко: “Єлисаветград – це історія російського підлабузництва”

У Кіровограді бабусі з іконами кричали “Єлісавєтград!” і називали воїнів АТО зрадниками (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар