1000 доларів за інвалідність: у Кропивницькому лікар нібито вимагав хабар у колишнього військового

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За оформлення ІІІ групи інвалідності з учасника бойових дій начальник військово-лікарської комісії ДУ “Територіальне медичне об’єднання МВС по Кіровоградській області” у Кропивницькому нібито вимагав 1000 доларів. Медика затримали сьогодні, 19 січня, під час отримання другої частини хабара в сумі 14 450 тис. грн.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України.

Слідчі військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України спільно з співробітниками УСБУ в Кіровоградській області в рамках кримінального провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди викрили начальник військово-лікарської комісії ДУ “Територіальне медичне об’єднання МВС у Кіровоградській області”.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що за вирішення питання про надання колишньому військовослужбовцю, учаснику бойових дій, ІІІ групи інвалідності лікар вимагав неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США. Під час передачі другої частини хабара в сумі 14 450 тис. грн правопорушника затримали правоохоронці за ст. 208 КПК України”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Наразі військова прокуратура проводить першочергові слідчі (розшукові) дії, тривають обшуки за місцем проживання і роботи підозрюваного. Крім того, вирішується питання про повідомлення затриманій особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на Кіровоградщині затримали керівника підприємства, який нібито вимагав 2 мільйони гривень неправомірної вигоди за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та підключення підприємства до газопостачання. За інформацією, у “схемі” брали участь керівник будівельного підприємства та посадові особи підприємства газової галузі. Того ж дня НАК “Нафтогаз України” заявили, що готові допомагати слідству у розслідуванні справи щодо їхніх працівників.

Окрім того, у Голованівському районі спіймали на гарячому лікаря-нарколога, який підозрюється у вимаганні хабаря. Медика затримали після того, як він намагався продати місцевим полісменам безкоштовні довідки. За видачу медичних сертифікатів 11 поліцейським нарколог зажадав по 200 гривень з кожного співробітника, а потім погодився на 100 гривень за довідку, зважаючи на «опт». Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар