Тариф на розподіл газу на Кіровоградщині НКРЕКП вибиратиме з двох варіантів

© pay.vn.ua

Сьогодні, 9 жовтня, у приміщенні ВАТ “Кіровоградгаз” у Кропивницькому відбулися публічні обговорення проекту структури тарифу на послуги з розподілу природного газу на 2017 рік. У ході дискусії представники “Кіровоградгазу” вирішили подати на розгляд у НКРЕКП ціну у 924,23 грн за 1000 м³ газу. Представники громадської ради категорично проти підвищення тарифу для населення і наполягають залишити ціну у 613,3 грн за 1000 м³ газу. У підсумку на розгляд НКРЕКП подали дві пропозиції.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Голова правління ВАТ “Кіровоградгаз” Олександр Гладкий аргументує підвищення тарифу тим, що рахунок на технічні потреби не переглядався з 2015 року, зарплати працівників у сфері газопостачання не відповідають рівню середніх в області (за його словами, вони отримують 3764 грн, коли середня в області – 6 тис. грн). Ще один аргумент – інфляція в країні. Варто відзначити, що внаслідок неврегульованості питання оплати за послуги з розподілу природного газу, у квітні цього року “Кіровоградгаз” перейшов на 4-денний робочий тиждень.

У свою чергу, представники громадськості надали 6 пропозицій, які, на їхню думку, можуть зберегти діючий тариф. Зокрема, представники від спілки малого та середнього бізнесу запропонували підняти зарплату за рахунок скорочення чисельності штату. Або ж здавати в оренду вільні приміщення підприємства. Тобто вирішити питання за рахунок внутрішніх резервів, а не коштів споживачів.

Окрім того, на думку представників громадськості, розпорядчий документ НКРЕКП стосується зміни внутрішнього тарифу і він ніяк не розповсюджується на населення. За їхніми словами, цей документ не зареєстрований у Міністерстві юстиції, і, відповідно, не має юридичної сили. Наголошували вони і на тому, що під час обговорення не було представника антимонопольного комітету, бо “Кіровоградгаз” є монополістом на ринку розподілу газу. Активісти кажуть, що громадськості немає вибору постачальника, а тому доводиться або приймати умови монополіста, або йти йому на поступки та шукати компроміс.

Із урахуванням усіх пропозицій, представники громадськості виступають категорично проти підняття тарифу на розподіл газу для населення і наполягають залишити його у розмірі 613,3 грн за 1000 м³.

За словами Олександра Гладкого, до кінця наступного тижня має відбутися поїздка у Київ до НКРЕКП, де і будуть подані всі пропозиції та зауваження до тарифу на розгляд комісії. А вже комісія вирішить, чи буде підвищення тарифу, чи ні. Також до делегації від “Кіровоградгазу” увійдуть представники від громадськості.

Нагадаємо, оскільки минулого разу представники підприємства та громадськості розійшлися у твердженнях, обговорення переросло у гучну дискусію.

Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар