Кропивницька кредитна спілка “Шанс” ошукала кілька тисяч містян

У Кропивницькому припинила своє функціонування кредитна спілка «Шанс», працівники якої ошукали кілька тисяч місцевих жителів.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції в Кіровоградській області.

Наразі, згідно рішень суду, на примусовому виконанні в Подільському відділі ДВС ГТУЮ у Кіровоградській області знаходиться 48 виконавчих документів щодо стягнення державними виконавцями зі спілки коштів на загальну суму близько  1 450 000 гривень на користь постраждалих осіб. При цьому рухоме майно організації, яке виявили під час проведення виконавчих дій, було реалізовано ще в 2010 році. Однак, державним виконавцям вдалося встановити, що за кредитною спілкою було зареєстроване ще й нерухоме майно. Йдеться про будинок у місті Знам’янка, який згідно договору купівлі-продажу від 29 липня 2003 року, знаходився у володінні сторонньої особи. Наразі на нерухомий об’єкт накладено арешт і проведено опис.

Незважаючи на значну кількість виконавчих документів про стягнення з кредитної спілки коштів на користь постраждалих громадян, у судовому порядку було визнано договір від 29 липня 2003 року купівлі-продажу цього будинку дійсним на вимогу голови «Шансу». Разом із цим до суду було подано позов про звільнення нерухомого об’єкту з-під арешту накладеного державним виконавцем. Однак, завдяки злагодженій співпраці державним виконавцям і стягувачам вдалося скасувати незаконні рішення суду. У результаті будинок залишився у власності спілки, що в подальшому дасть змогу продати його на електронних торгах арештованим майном, завдяки чому можна буде в подальшому частково задовольнити вимоги ошуканих стягувачів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар