На будівельному паркані навколо Центрального скверу з’явилося звернення до Райковича

Минулої ночі на будівельному паркані навколо Центрального скверу, де розпочались підготовчі роботи до будівництва “МакДональдса”, з’явилося звернення до міського голови Кропивницького Андрія Райковича.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Невідомі балончиком білої фарби нанесли на паркан величезний напис “РАЙКОВИЧ, ЗБЕРЕЖИ СКВЕР”.

248544625 402686698235504 5765594407080567524 n

Поряд зі сквером, на площі перед міськрадою, вже третю добу голодує кропивничанка Надія Паливода, відома громадська діячка. Жінка оголосила безстрокове голодування після місяців безрезультатних спроб місцевих природозахисників законними методами вберегти від знищення Центральний сквер.

Відколи стало відомо про забудову скверу, люди збиралися на флешмоби, організовували мистецькі акції, збирали підписи під електронними петиціями з проханням перенести майбутній ресторан в інше місце, писали відповідні звернення в міськраду і навіть до президента України. Проте очільники міста, які раніше обіцяли прислухатися до думки кропивничан, за словами активістки, не вживали ніяких заходів задля вирішення цього питання на користь громади.

Тому Надія Паливода пішла на радикальний крок – голодування, – який покликаний, якщо не зберегти сквер, то хоча б привернути увагу громадськості до діяльності міськради і екологічної ситуації в місті.

20211025 101844

Жінка каже, що перехожі по-різному ставляться до її акції: одні проходять повз із поглядами нерозуміння, інші приходять підтримати, цікавляться здоров’ям. Добре відгукується про колектив відділу зав’язків з громадськістю міської ради: “Підходили вранці, питали як почуваюся, чи не змерзла. Пропонували зайти до них погрітися, чаю випити”. Щодо керівництва міста чи осіб, відповідальних за містобудівні процеси, то вони досі не виявили уваги до акції голодування під своїми вікнами.

Нещодавно начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол повідомив, що у сквері спиляють десять дерев, які визнали сухостоєм. Щодо решти, то забудують лише 10% скверу – 600 м².

Та як стверджує Надія Паливода, насправді йдеться про набагато більші втрати:

“Насправді спиляють 10 дерев в лівій частині (з боку міськради), а в правій частині з боку Преображенської спиляють ВСІ дерева – ще 30 чи 40 дерев. Сама будівля може й займе 600 кв.м, але ще ж підсобне приміщення, дорога макдрайву в дві полоси, під’їзди для фур і сміттєвозів – все це займе мінімум 2000 кв.метрів – і про це казав особисто Райкович, коли ми ходили до нього на прийом.

Тобто 1400 кв.метрів скверу в нас тупо крадуть – це рейдерське захоплення за повного сприяння міського голови”.

20211025 101810

Нагадаємо, засиплють підвали і зрубають сухостій – сквер готують до будівництва МакДональдз.

Читайте також: Що робив і про що розповідав прем’єр-міністр Шмигаль на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар