Що робив і про що розповідав прем’єр-міністр Шмигаль на Кіровоградщині

26 жовтня Кіровоградщину з робочим візитом відвідав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. В обласному центрі чиновник оглянув один з центрів вакцинації, ознайомився з ходом реконструкції обласної спеціалізованої ДЮШ олімпійського резерву-2 та роботою КП «Теплоенергетик».

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Під час брифінгу прем’єр-міністр відзначив низький рівень вакцинації на Кіровоградщині – близько 30% і те, що багато людей й досі не мають укладених декларацій із сімейними лікарями.

«Вакцинація рятує життя. 95% пацієнтів у лікарнях – це невакциновані. Ця статистика підтверджується у всьому світі. Щеплення знижує шанси захворіти та захищає від важкого перебігу хвороби. Тому важливо максимально збільшувати темпи вакцинації. Сьогодні поспілкувався з медиками і людьми, які стоять в черзі на пункті щеплення. Багато часу у людей займає власне реєстрація декларації. Тому важливо, щоб вони приходили вже з укладеними деклараціями зі своїми сімейними лікарями. Тоді набагато швидше буде рухатись черга. Більшість часу у людей, з якими ми сьогодні поспілкувались, від 15 до 30 хвилин, займає саме реєстрація в електронній системі», – зазначив Денис Шмигаль.

6177dd8a199d2628406844 820x360

Чиновник підкреслив готовність обласного центру й області до опалювального сезону. Водночас відмітив і традиційну проблему для багатьох міст України – енергонеефективність, як через застаріле обладнання на КП «Теплоенергетик», так і через втрати тепла в мережах під час транспортування.

«Уряд прийняв всі необхідні рішення, щоб опалювальний сезон почався без обмежень і затримок. Наразі в газових сховищах маємо 18,7 млрд кубометрів блакитного палива. Це нормальний показник для початку опалювального сезону », – зазначив Денис Шмигаль.

Водночас глава уряду відзначив співпрацю Кропивницької міської ради з USAID в рамках якої розробляється схема модернізації теплового господарства міста, і закликав місцеву владу долучатися й до інших спільних проєктів із міжнародними партнерами, а громадян – створювати ОСББ й утеплювати свої будинки.

«Це дуже важливо для скорочення споживання газу, який ми частково закуповуємо у Європі. Якщо ми здійснимо усі заходи по енергоефективності, то українського газу з підняттям видобутку на 5-10% буде повністю вистачати для внутрішнього споживання. Зараз Уряд працює над програмою енергоефективності, яку з наступного року плануємо активно реалізовувати. Є амбітні плани – провести заходи з енергозбереження у понад 5000 багатоквартирних будинках. У відповідний фонд на наступний рік закладається 2,7 млрд гривень з держбюджету, аналогічну суму надають наші міжнародні партнерські організації», – додав Денис Шмигаль.

DSC 0525

Також голова уряду відвідав школу олімпійського резерву-2, де серед іншого поспілкувався з її вихованцями і вручив подарунок Бозорбою Матякубову – чемпіону Європи з боксу серед молоді. Наостанок він додав, що в наступному році бейсбольний стадіон у Кропивницькому мають повністю відремонтувати та привести до міжнародних стандартів.

Нагадаємо, кропивницький “Теплоенергетик” отримає майже 300 тисяч на оновлення обладнання.

Читайте також: У державного підприємства СхідГЗК новий керівник.

6177cd1ed2d58428507889 820x360

6177cd1edbd67136692834 820x360

Поширити:

Залишити коментар:

коментар