Кропивницький парк на декілька годин став картою європейської культури

Запальні іспанці, витончені нідерландці, колоритні хорвати – сьогодні Ковалівський парк у Кропивницькому перетворився на справжнє європейське містечко у рамках обласного фестивалю “Єврофест-2017”.

У Кропивницький з’їхалися школярі, євроклуби, національні діаспори та молодіжні організації з усієї Кіровоградщини, аби презентували тематичні виставки різних країн Європи. Хтось за покликом серця, хтось у пам’ять про власне коріння, а хтось від щирої любові до обраної країни вирішив розповісти про культуру, кухню, традиції та одяг європейців.

“Я українець, але мій батько з Польщі, – розповідає один із учасників фестивалю Олександр. – Дуже багато знаю про цю країну, особливо подобається їхня згуртованість і бажання допомогти ближньому”.

А ось гостям із Олександрії полонили душу нідерландські тюльпани, які є одним із символів цієї країни

“Усі дівчатка мліють за тюльпанами. Коли починається цвітіння квітів, Нідерланди перетворюються на справжню казку”, – ділиться школярка Анастасія.

За підсумками фестивалю визначать ряд переможців, які отримають подарунки за найкраще висвітлення особливостей історії, родзинок культури і традиційної кухні країн Європейського Союзу.

Як проходить “Єврофест” у Кропивницькому дивіться у фоторепортажі Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар