Як у Кропивницькому святкуватимуть День міста в умовах карантину

Свій 266-й день народження Кропивницький вперше зустрічатиме в умовах карантину. Тож усі святкові заходи у місті плануються з максимальним дотриманням протиепідемічних норм.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Хоч Кропивницький і перебуває у «зеленій карантинній зоні» та має право проводити на своїй території заходи з певними обмеженнями, ми визначаємо пріоритетом здоров’я містян, – наголосила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко. – Тож низку запланованого і підготовленого довелося прибрати зі святкової афіші. Програма святкування доопрацьовується щодня після консультацій з відповідними службами. Особливістю цьогорічного відзначення Дня міста буде і відсутність дітей, які завжди активно і з задоволенням брали участь в заходах на більшості локацій. Та все ж, переконана, кропивничанам у цей святковий тиждень і особливо 19 вересня буде що подивитися і де набратися вражень”.

e5844563f22c64538ca63e29c844617b.jpg

У рамках святкування очікується відкриття декількох важливих об’єктів соціально-культурної інфраструктури міста. Це результат наполегливої праці міської влади у своєму бажанні зробити життя містян зручнішим, безпечнішим і комфортнішим.

У четвер, 17 вересня, своїх перших пацієнтів приймуть два новітніх заклади охорони здоров’я міста: перший діагностичний центр на базі стаціонару №1 Центральної міської лікарні (о 10:00) і сучасне травматологічне відділення Лікарні швидкої медичної допомоги (о 12:00).

Безпосередньо 19 вересня автомобільний і громадський транспорт Кропивницького рушить реконструйованим дорожнім покриттям по вулиці Полтавській. Команду «Поїхали!» їм дадуть рівно о 8:30. Серед тих, хто першим перевірить якість ремонту однієї з найінтесивніших за рухом транспортної магістралі Кропивницького будуть учасники автомотопробігу «KROP-DRIVE», які у цей же час стартують від Гаю десантників.

А о 12:30 відкриє свої двері Центр надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс».

Урочисте ж відкриття свята відбудеться о 10:00 традиційно на площі перед міською радою Кропивницького. Тут на містян та гостей обласного центру чекатиме облаштована цікава фотозона, де можна буде освідчитися в любові рідному місту.

Далі центр святкування зміщуватиметься в сторону площі Героїв Майдану, вулиці Дворцової, Театральної площі і Ковалівського парку.

На центральному майдані Кропивницького учасників свята очікує «Гранд – Фара»: рятувальники презентуватимуть свою пожежну техніку, а провідні салони – сучасні моделі автомобілів.

Вулиця Дворцова перетвориться у величезну фото-артзону і квітковий вернісаж – тут можна поринути у «Країну дитячих мрій»: свою творчість представлять учні міських шкіл.

На Театральну площу варто завітати шанувальникам солодощів. Тут Imaginarium запрошує поласувати кондитерськими виробами, кавою і прохолоджувальними напоями. Для гурманів підготував цікаві локації і Ковалівський парк. Він оголошує відразу два фестивалі: «Кава просто неба» і «Смак – фест». Важливо знати. що ресторатори відпускатимуть свою смачну продукцію лише на виніс. Літні майданчики зі столиками з міркувань безпеки не виставлятимуться. «Смачно на всю вулицю» буде і по Кавалерійській – страви національних кухонь світу пропонуватимуть купити кращі заклади ресторанного бізнесу Кропивницького.

З нетерпінням очікують свого, вже традиційного, фестивалю «Battle of Steps» брейк-дансери і хіп-хопери. Цьогоріч танцює виключно молодь 16+. Для їхньої підтримки варто прийти до майданчика біля пам’ятника Першому трамваю.

Атмосферу свята підтримуватимуть улюбленці кропивничан – місцеві творчі колективи. У Ковалівському парку від 14:00 на сцені літнього майданчика радуватиме глядачів Академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни». На театральній площі о 15:00 розпочинається Музичний марафон, о 16:00 у парку Перемоги стартує молодіжний концерт «Art Park City» і, нарешті, кульмінація – святковий PRIME TIME на площі Героїв Майдану о 19:00.

Організатори свята запрошують усіх кропивничан на святкові заходи та звертають увагу містян на необхідність суворого дотримання карантинних протиепідемічних правил. Використання захисних масок і дотримання соціальних дистанцій – гарантія того, що День міста запам’ятається лише позитивними враженнями.

Нагадаємо, у День міста пасажирський транспорт Кропивницького курсуватиме довше.

Читайте також: У пакети та ящики набирали святковий пиріг деякі кропивничани

Поширити:

Залишити коментар:

коментар